Familje Nytt


Redaktörens bror 65 bast.

            

Urban passerar passerade 65 års strecket den 13 maj 2009. Han har gjort sig känd bland annat som skeppare (som bilden ovan visar) och även visat andra hur man gör. På fiske sidan har han utbildat den yngre generationen hur de riktigt stora fiskarna fångas. I unga år var han aktiv back i Bergsjö IF. Tränare för samma klubb, Ökerö, Jonsered och Öis ungdomar. I Jonsered hjälpte han Torbjörn Nilsson att leda klubben runt på olika arenor. Är en duktig klippare av gräsmattor där även den tjockaste kabel klipps till gräslängd. Telia har byggt upp sin verksamhet kring Urban. Själv har han dragit sig tillbaka från detta företag för att vila och övergå till mer hushållsnära tjänster. Damsugning mm. Redaktionen önskar jubilaren en fin högtidsdag och ett fortsatt trevligt liv. Grattis.

 


080702

Jag (redaktören) är PFF (Prässebos färskaste farfar) En gosse föddes den 2 juli 2008 kl 00:19

Arbetsnamnet har varit Karl-Astrid.

Meddelande från föräldrar:

Namn: Anders Jonathan Falck
Född: 2:e Juli 2008 00:19
Vikt: 3575 gram
Längd : 52 cm

Prinsen och mamman mår bra

 


080625

Vår 5:e familjemedlem som heter

Liv Evi Sjölander är född.

Hon föddes den 22 juni lite för tidigt så det tar ett tag tills hon kommer hem.

Men både hon och mamma mår bra.

//Henrik, Helena, Will & Scott


080131

Kan inte låta bli att skicka lite info till er alla!

Fick detta MMS från lillebror Håkan inatt:

"Efter mycket skrik å tjut kom äntligen Axel ut.
(02:15)"
Vilket innebär att jag är LFF (Lerums Färskaste Faster)!!!Ha en bra dag!

//Karin


 

Idag, 060412, fyller Oliver Karlsson 9 år. Världens goaste kille som ses susa fram med krossen.

Grattis önskar mormor och morfar


 

Ett nytt barn är oss fött. 06010x

På en för oss känd gård föddes ett flickebarn häromdagen. Viktigt är vikten: 0.00380 metric ton.Längd 510 millimeter

Grattis Marit & Magnus

Pnews återkommer så fort bilder är tillgängliga.

Namnet kommer så småningom


 

Sebastian har fått en lillebror. 051215

Lite bilder på nykomlingen I familjen. Även om han inte är bosatt i Prässebo så är det åtminstone tillverkningsort!!

Fakta: Född kl. 10:31 den 15 dec 2005

Vikt: 0,003750 metric ton

Längd: 0,000520 km

Kön : Gosse

Hälsningar från mycket stolta föräldrar, Linda och Thorvald och en ännu stoltare storebror Sebastian!!

Som wispering says that the new born will be named Jespering or was it Jesper? I alla fall jäspar vi i tillverkningsorten och gratulerar.

 

Ellinor har fått en lillebror. 050515

Ellinor är uppspelt av den nya familjesituationen.

Karin och Jonas har fått tillökning.

Joel är namnet påden nyfödde gossen. Arbetsamnet var Ursus, men det upphör härmed att gälla.

Född 21:49 15 maj 2005

4245 gram

53 cm lång

Bilder och mer information om vikt längd och skostorlek kommer medel tiden.

Joel till vänster. "Men kolla mig istället, jag är koolare" säger storasyster Ellinor

Med andra ord är undertecknad PFF (Prässebos färskaste farfar)

och redaktörsnfrun PFF (Prässebos Färksaste Farmor)

 


 

Tillskott hos Anders och Helena.

Hej Här får du lite färskare uppgifter om gossebarnet.

Född: 040811 kl 14:05

Vikt: 4540 gram

Längd: 55 cm Namnet ej ännu specificerat. Vi hörs Anders , Helena o GosseBarnet

Helena mamma till vänster och GB till höger i bild, så vida ni inte ser bilden upp&ner för då blr det tvärtom.

Gb Karlsson/Hasselqvis jäspar. Han var ute på vift och fick räffa redaktören för första gången. Det gick bra. (040829)

Svensk nr 8 999 965

11 aug kl 14:00

4500000 milligram tung preliminärt

Anders testar faderskapet på en docka...

 


 

Redaktörens bror 60 bast.

            

Urban passerar passerade 60 års strecket den 13 maj 2004. Han har gjort sig känd bland annat som skeppare (som bilden ovan visar) och även visat andra hur man gör. På fiske sidan har han utbildat den yngre generationen hur de riktigt stora fiskarna fångas. I unga år var han aktiv back i Bergsjö IF. Tränare för samma klubb, Ökerö, Jonsered och Öis ungdomar. I Jonsered hjälpte han Torbjörn Nilsson att leda klubben runt på olika arenor. Är en duktig klippare av gräsmattor där även den tjockaste kabel klipps till gräslängd. Telia har byggt upp sin verksamhet kring Urban. Själv har han dragit sig tillbaka från detta företag för att vila och övergå till mer hushållsnära tjänster. Damsugning mm. Redaktionen önskar jubilaren en fin högtidsdag och ett fortsatt trevligt liv. Grattis.


 

Hemgift och Bortgift? Pnews 040313

Ibland har redaktören lurat folk. För det mesta bara på skoj. Han tål absolut inte att annan någon lurar honom. Att bli lurad är en förnedring. Nu har det i alla fall hänt. Man duschar och klär om sig i rena kläder. Skall jag byta kalsonger?. Det är ju bara ett barnkalas. OK, rena kalsingar blev det. Frun har snyggat till sig också. Iväg med bilen. Lite sent som vanligt men bara 20 minuter denna gång. Framme vid Brunnsvattnet. Det heter så där den finaste och enda dottern bor. Hon lever i synd där med Håkan. 3 barn har det blivfit också. Där inne i huset säger yngste sonen att "Marie var tvungen och åka för att hämta Håkan och hon tog barnen med sig." Nu borde en normalbegåvad ana ugglor i mossen men inte. Alla har kommit och nya beska besked från samma person. "Ja nu har ni alla tagit av er så då är det dags att ta på er igen." "Varför nu detta?". "Jo, ni skall på bröllop. Åk genast till S:t Peder kyrka. Det är bråttom". Sagt och gjort. Väl i kyrkan visade sig präst och famijen Falck/Karlsson i finaste utstyrsel. Vilken yrsel. De närmast berörda mödrarnas tårkanaler stod på vid gavel. "Vad ede lilla gumman?" frågar redaktören. "Jag är så lycklig". Det blev blött på golvet. Näsdukarna stod högt i pris. Vi blev alla lurade till kyrkan av dessa gamla ungdomar. Ett fint bröllop där Marie Elisabeth Falck gick in som fröken och sprang ut som Hustru. Sten Håkan Karlsson gick ut som samma man som han gick in som! Man och Hustru. De tre i förväg införskaffade barnen skötte sig exemplariskt. Den yngste redaktörssonen med fru Karin var inblandad i falsariet. Det är fult att luras men ibland kanske det behövs! Vi har gift bort vår enda dotter nära hemmet. Är det det som är hemgift? Hemligt gifte vardet nästan i alla fall. Och borta i Lödöse skedde det. Anders var vaktmästare och Karin spelade på orgeln. Inte yngste sonen's Karin utan en annan Karin. Åke Reinholdsson var förättare.

Vi som var där var alla eniga om att det var en fin tillställning. Bilderna nedan talar sina tydliga språk.

 


 

 

Fru Klinten Randén fyller år den 19 january.

Lillemor fyller år men hur mycket brukar inte avslöjas när det gäller damer. Men en liten ekvation kanske gör att problemet kringgås. Om man tar Lillemor´s födelsetal och dividerar med 11. Det tal du nu fått multipliceras med 15. Delar du detta nya tal med 2 skall det bli 30. Lycka till.

När är hon född? Hur gammal är hon?

Ps. Det krävs IQ 2 eller högre för att lösa ekvationen. DS.

 

Dennis Magnusson fyller 50 30/12 2003

Dennis Magnusson med ett förflutet som chaufför där stora bilar med släp han rattat fram har nu äntligen blivit 50. På ålderns höst har han stigit av från den stora dragbilen för att hamna närmare jorden. Däckad är han inte med likafullt sysslar han med dessa. Som hobby har han blifvit månskensbonde. Fina häst bås han skapar åt storbonn (det är han som solar med sitt gemål på näst sista sida av denna publikation), där han nu tjänat som dräng. Förmodligen är det det enda han tjänar, såvida det inte slinker ner någon stek i frysen. Larmet gick i byn förleden sommar. Dennis nya fina traktor stod för sig själv och brummade. Den brummade så att det hördes ända till redaktionen. rs fest.
Reportern smög ut för att undersöka. Ingen Dennis så långt ögat kunde se. Traktorn hade säkert stått för sig själv i minst en timma. Vad göra? Vad har hänt. En riktig bonde lämnar aldrig sin traktor mer än 5 minuter. Larmet startade. Vi samlades i en skallgångs kedja. Vi hade nu blifvit 8 personer. Telefoner användes men vi undvek hans höghets älskade Elisabeth även kallad Lisa. Hon skulle inte oroas i onödan. Efter ett par timmars sökande tog PNEWS redaktör på sig prästens uppgift. Med tunga steg gick undertecknad till hemmet på gräddhyllan. Ja de som bor där tror att det heter så. Lisa öppnar dörren. Dennis? Nä han ringde å sa att dricker öl hos byggmästaren. (Nilsson). Vi som deltagit i denna enorma kraftmätning genom att springa runt på kullar och ner i dalar blevo arga, glada och besvikna. Arga för att vi gick miste om hittelön. Glada för att fanns mer öl kvar hos byggmästaren och besvikna för den missade festen. I glädje och sorg finns det alltid anledning att ställa till fest i Prässebo. Så här i efterhand blev det ju fest i alla fall. 50 å

Grattis Dennis på din högtidsdag.

   

 

 

 

 

Hej redaktörn. Kolla in din fru ock mig är vi inte fina. Mvh Daphne :>

 

PFMF & MM = Prässebo´s färskaste Morfar & Mormor är Olle & Lillemor

Jessica nedkom den 12/7, 2003 kl. 22.19 med ett flickebarn som heter Daphne, Alexandra Karlsson.

Hon vägde 3880 gr. och var 53 cm. lång.

Jessica och Conny planerar nu för den första Formel 1 kvinnans stall. Huset måste förstoras för att alla attribut skall få plats.

Daphne kollar läget i taket.

Barn som har skôj!

 

 

 

PFF = Prässebo´s färkaste farfar jag är......

Idag, den 10 juni 2003 kl 11.39 nedkom min sonhustru med lilla Ellinor.

Flickebarnet vägde 3415 gram och var 510 millimeter lång.

Ellinor sover 2003-06-11 18:30 och den lilla foten. Handen är mamma Karin´s och foten tillhör Ellinor.

Stavning kan vara fel(Ellinor, Elinor....), föräldrar återkommer med den korrekta!

Stolta föräldrar är Karin och Jonas, som med Ellinor skapat rättvisa i släkten (i alla fall på Jonas sida). Vi, chefredaktören och hans lagvigda har nu lika m ånga flickor och pojkar som barnbarn. Bild på underverket kommer senare..... (fyndigt det där med underverk. red. anm.)

I vilket fall som hälst så får ni hålla er glada med nedanstående länk i väntan på bild(er).

Barn som har skôj!

PS. Om kusin Lisa läser detta imorgon (den 11/6) så ber redaktionen att få gratulera på åtta års dagen DS.

 

lyssna och sjöng med...

Får jag lov lilla pappa, du lovade mig en dans. Får jag lov, vill du dansa med mig? Ingen för som du gör, sån dansör som du pappa, det finner man ingenstans. Vilken dag, vilken fest, o vad lycklig jag är i kväll. Hör fiolernas susande sång! Jag blir yr, men du styr, har du märkt att min klänning är lång? Ack, min Ellinor, bara blunda och hör musiken, känn i ditt hjärta rytmiken. Tänk ingenting, bara dansa och sjung. Som en ros vaggar i vind, mjuk och lugn ska en flicka vara. Allt kan jag inte förklara, men kyss min kind.

"Ellinor dansar". Text och musik Evert Tabue

 


 

En jubilar.

Elsie fyller. Hon fyller oss med glädje och skratt. Hennes historier är rappa och poängfulla. Nu fyller hon också vinglasen på vinklubben "vinskrynklorna" ´s möten. Dessutom fyller hon år idag den 12 december 2002. Snacka om fylla!

Hur mycket? Ja det vågar man inte skriva. Man skriver inte om en dams ålder.

Grattis Elsie önskar hela byn.


 

Bröllop i Prässebo 020720. Gäster samlade runt brudparet Jessica och Conny.

Inte en skymt av regn men ändå våta ögon. Flera meter hushålls papper gick det åt.

 

"Hej Redaktören ! "

Rapport från vår lilla bröllopsresa till Fiskebäckskil.

Väl framme njöt vi av havsutsikten från vårt Klinten 5 annex. Senare inmundigade vi marulk, havskatt, vin, kaffe och

Grand Marnier för att sedan gå en underbar promenad på den charmiga kaptesgatan.

En öl på Kapten Stures krog till EvertTaube. Sedan upp på Soffberget med utsikt över Lysekil och tog några sexiga foton.

Nästa dag över till Havets Hus + minigolfrunda som Jessica vann som vanligt. Vidare en mycket fin åktur till Ängön och Malö med slutdestination Svanesund och läcker kräft & räklunch för att sedan slockna i soffan.

Varmt Tack, The Ranssons.


 

Ännu har inga ytterligare nu har bilder rapporter kommit in från festen på Sommarro.

Bröllopp i Prässebo


Hej. Jag heter Leo From och vill härmed lämna ett litet bidrag till den eminenta tidningen.

Dubbelbröllop. Den 28/6 -02 Stod ett bröllop på dagordningen.

De tu paren som härmed ingick äktenskap var Leo From och Anita Allansdotter samt Björn Olsson och Karin Cristenssen. Leo och Anita bodde i Prässebo i tre år uppe vid Boda myra.

De flesta känner väl Björn och Karin. Efter vigseln som gick av stapeln i Säve Kyrka kl. 13.00 så anordnades det stor fest i ladugården hos Björn och Karin. Många eminenta gäster, fin stämning och högt till tak.

Där sågs även gäster från utlandet, så som Bjöns och Anitas bror Kaj Hamnes med frun Anne, båda hemmahörande i Norge. Bilder på paren kommer senare.

Föf. Leo From


Det kom ett EBrev till radaktionen på självaste 4 juli dagen. ( USA´s national dag som även firas på redaktionen)

"HEJ

Det är bara en trevlig (men ack så vaksam?) Nygårds bo som skriver & vill tacka för en trevlig kväll hos storbondens Martinsson´s kalas. Jag hoppas att Redaktörn & en högt uppsatt tjänsteman på ett välkänt tryckeri kunde lösa alla dessa tryckande och sanerligen viktiga frågor om trycksakers storlek, (över en synnerligen god båt-dricka).

Slutligen vill jag tacka Storbonden & hans Familj för ett mycket trevligt välkommnade.(detta får du gärna ta med ut i sajber space) & trevliga männskor. Vänliga Hälsn Mikael K Med Familj.

PS Du får gärna printa ner nått om hur redig under täcknad va på Missomar och skriva att han kommer tillbaka. DS Vad det beträffar ev. underhållning hos redaktörn så får han väl visa upp nån slags trevlig båtdricka av nått slag så skall väl den saken lösa sig."

En bild på de äldste som var på Irenders kalas. De som är på bilden visste inte att de var där. På bilden alltså!


 

Nu har det gamla strävsamma paret blifvit 80 år.

På grund av en två händelser som som skedde fyrtio år sedan kunde vi ringa på hos Martinssons kl 00:15 och gratta till de åttio åren. Givetvis hade vi en flaska vin med oss, men tyvärr blev gratulationskortet lite stort, så vi hängde upp det på det blivfande garaget.

+

= 80

Gratulationskortsfabriken där alla tycker olika utan att tvista. Det är resultatet som räknas, inte all svett på vägen!

Nedan kan du se och läsa det senaste som hänt om det 80 åriga paret.

Bild på tärd fyrtioåring.

Om Irene,40 (fyrtio), kan sägas att redaktionen ej fått in något material, men det är på väg.

Nu har det kommit lite, men skicka gärna mera till redaktionen. Tackar på förhand!

"Enligt ögonvittne kan Irene ibland ta Anders i nackskinnet", men jag tror vittnet ljuger. Om det ändå har skett har det säkert varit befogat. En gång kom maken Anders hem sur. Ja inte var det jobbet eller trafiken ha var sur på. Nä det var kläderna. De var väldigt sura, för han glömde att ta av sig dessa när han skulle bada i grannens bubbelpool. Varför bli sur på en sådan bagatell. Skorna var visst också sura.

Irene är också känd för att klippa gräset. Som sommarreporter på altanen har undertecknad beskådat detta många somrar. Brukar då påpeka för min lagdvigda att han Martinsson har allt en redig fru som klipper gräset. Då blir det en sur till i byn.

Anders ,40 (fyrtio), anses som väldigt snäll av de flesta. Dock inte av undertecknad, då jag anser att han har utsatt mig för ett namn intrång. Jag hette Anders först. Sedan kom bil Anders och först på tredje plats kommer jubilaren och storbonn Anders. Men han ser bara bra ut. En fin grabb.

I vilket fall som helst fyller de 80 tillsammans på tisdag och onsdag. Först ut från ungdomen in i kärringlivet är Irene,som fyller på tisdag. Där efter på onsdag kommer Anders. Fast han blir inte kärring

.

Kor, kalvar och Anders (Anders i förgrunden)

Förutom sin Irene, älskar Anders att vända hö. Ibland vänder han traktorn och kör en vända till. Han älskar att plasta hö också.

Är även expert på att sätta upp brevlådor,där han utvecklat en mycket avancerad teknik att snabbt få ner desamma på backen. Fråga honom gärna om en demonstration. Han klarar det till och med i förkylt tillstånd, fast då bör man hålla sig på avstånd. Inga rapporterror finnes hur det går i nyktert tilltånd. De stackars barnen skäms nog när han är ute på brevlådeuppsättningsuppdrag.

Anders går i Lapp-August´s fotspår och bygger stenrösen.Ibland blir formen för liten, och då springer han snabbt och mäter mer proffsigt utförda former för att det skall bli stort nog. I form blir han efter allt form springande. Nu är Prässebo för litet så det fick bli Göteborgs lopp.

Gentleman så det förslår. Ja en sådan fin gentleman så att han till och med lät Bil Anders Helena vinna i Göteborgs loppet. Över Anders alltså.

Finkänslig som han är/var, så har han hållit ganska tyst om den saken....???...

Visste ni att de som är yngre åldras procentuellt mera för varje år än de som är äldre!

Anders, chefredaktör och en som vet hur det känns att bli gammal.

 

Hela byn samtycker i det mesta av det ni just läst.


 

 

 

Håkan Karlsson 30 bast.

Grattis Håkan på din 30 års dag.

Nu har livet kommit in i en ny period för dig. Gungstol, käpp och andra ting som du nu nyttjar till vardags.

Hälsningar från en som redan passerat.

 

Jag är PFF

Äldre bror's identitets papper 

Prässebo News redaktör är just nu PFF. Prässebos Färskaste Farfar. En del kanske säger Prässebos Finaste Farfar.  Nåväl. Den finaste gossen med arbetsnamnet Teckla  som är född i år. Vill ni se en bild på mästerverket. 

Tänkte väl det. Då får ni vänta några timmar till. 

Specifikation:

Född :  2001/10/29 kl : 17:46

Kön: Gosse

Namn: Arbetsnamnet var Teckla, skall kanske

Vikt: 0,003835 metric ton

Längd: 520 mm

Far : Peter Falck

Mor : Lena Herlogsson

Glada och uppspelta syskon : Fredrik, Lina och Hugo

Stolta Mor och Far föräldrar: Marianne och Sture , Ingela och Anders

bild och ytterligare specifikation kommer senare

 

 


Ulla Gustavsson, Skepplanda,  jubilerar!

ulla.jpg (37815 bytes)

Ulla Gustavsson firarade sin högtidsdag på hemlig ort. Självklart fanns det en paparatzzziiii forograf närvarande.

Var firades det enligt bilden? Hur många år var det som firades?

Det sextionde rätt inlämnade svaret belönas på något vis. Svaren sändes till Sälensstugan eller till Prässebo News.

 


Gissa min ålder och var jag bor. Passerar ni på riksväg 45 vid Surte ungefär och tutar kommer den bästa tutaren vinna en fint pris. Gissa också när bilden är tagen.

Om ni inte klarar dessa frågor är det ingen idé att ni grattar mig den 30/12 99 på min 50 års dag.

 

Personen ovan ingår i serien Goa Gubbar som väljs av tidningens läsare. Om ni röstar på ovansående svara då till redaktionen med kodnummret LAGU991230 men ha inte för bråttom då fler gubbar kommer att publiceras och de blir bara goare med åren. / redaktionens anm.

 


Jag är PFF

Prässebo News redaktör är just nu PFF. Prässebos Färskaste Farfar. En del kanske säger Prässebos Fetaste Farfar. De som säger så är nog lite tjockskalliga. Nåväl. Hår och röd och fin hy. Den finaste pojken som är född i år. Allt enligt redaktörinnan. Vill ni se en bild på mästerverket. Tänkte väl det. Jag bifogar specifikationen på mästerverket också.

Bilden tagen kl 15:30 den 19/7 1999. Gossebarnet är 23 timmar gammal.

Specifikation:

Far : Peter falck

Mor : Lena Herlogsson

 


Ny tillskott på landet

En kalv såg dagens ljus på gården utanför redaktionen. Bilden visar mor och barn. Far okänd


 

Seb kommer snart på denna Web

Prässebo News gratulerar Linda och Thorwald till en liten krabat. En pojke blev det och ett förmodat nick name blir Seb.

Pojken, ja det blev en gosse, väger som sig bör och är c:a halvmetern lång.

Han såg dagens ljus på natten den 28 april 2000.

Bild och övriga specifikationer på mästerverket kommer senare, bara fadern hör av sig till redaktionen.

Grattis igen


 

Jag är/var PFM

Prässebo News redaktör är just nu PFM. Prässebos Färskaste Morfar. En del kanske säger Prässebos Fetaste Morfar. De som säger så är nog lite tjockskalliga. Nåväl. Den finaste flickan som är född i år. Vill ni se en bild på mästerverket. Tänkte väl det. Då får ni vänta några timmar till. 

Nu är bilden här från labbet, se och begrunda. Är hon inte fin när hon ligger på mormors arm, bara 10 timmar gammal?

Specifikation:

Född :  2000/03/17 kl : 08:24

Kön: Flicka

Namn: Wilma

Vikt: 0,004015 metric ton

Vikt: 0,004425735 US ton

Längd: 520 mm

Far : Håkan Karlsson

Mor : Marie Falck

Glada och uppspelta syskon : Lisa och Oliver

Stolta Far och Mor föräldrar: Lisbeth och Rune Karlsson, Ingela och Anders Falck

Gissa vem som är på den lilla bilden?

Om ni gissar på lillan's mor så gissar ni rätt. Alltså:

 Mor, dotter och dotterdotter på samma bild.

bild och ytterligare specifikation kommer senare

 


 

Jag är PFF

I Ale Skövde Kyrka döptes den 18 juli 1999 det lilla flickebarnet nedan. När hon blivit lite större kommer hon att lystra till namnet Emma. Prästen döpte flickan till Emma Viktoria. En sötare flicka får man leta efter. Så långt föräldrarnas ord. Mats och Viktoria. PNews familjereporter säger samma sak. "Hon är jättesöt".

Emma Viktoria

Specifikation:

Far : Mats Eriksson

Mor : Viktoria Anderssson

 

En liten kurisotet.

Fadder utsågs av föräldrarna. Med stor omsorg gick hela byns invånare's ekonomi igenom för att finna faddrar som som kunde sponsra flickans framtida hästbehov. Jessica och Conny utsågs. Jessica med närbelägen gård (ja ja Pappas och mammas gård). Conny med stora arealer med hö. Men liten tuva stjälper ofta stort lass. Jessica, bibelkunnigast i byn, varit på utgrävningar i Israel var ju inte döpt!. Ett måste om man skall vara fadder. Men Jessica är inte ledsen av sig. Inte heller är hon född i farstun. Hon beställde dop. Den 14 juli 1999 döptes Jessica i Älvängen av en mycket trevlig präst, Åke Reinholdsson. Så nu är Jessica inte bara kristen och bibelkunning. Att Jessica och Conny varit på bröllop och grävt ner skettanken i helgen gick av bara farten. Det händer mycket på få dagar i Prässebo ibland.