Den dagen minns man.

Den dagen minns man. Jag var på väg från Malmö efter ett besök på kontoret där. Nära Falkenberg vid Laxbutiken startade den nya motorvägen på den tiden. En arbetskamrat ringde och sa att det verkar komma en del snö. Jag körde på. Det blev snö. Ännu mera. i höjd med frillesås var det stopp. En lång kö med bilar och lastbilar satt fast.

Det blev en lång natt i bilen. Nästa morgon kl 10 kom en STOR lastmaskin och förlöste oss. Färden gick vidare. 2 kilometer senare var det stopp igen. Långtradare blockerade vägen.

Ny insats från lastmaskin. Nu bar det iväg mot Göteborg. Ett öde Göteborg. Fick häng på en plogbil norrut på 45an. (Det var A.Martinsson som körde men var oförskämd nog att vända i Surte)

Lödöse. Plockade upp en person som fick skjuts till affären. Vidare upp för backen. En annan person gick på vägen. "Hoppa in med dig" sa jag. 300 meter senare låg vi i diket. Flera timmar senare kommer en traktor. Full i hytten men i den bakre skopan fanns det plats. Tur att den nyinköpta överrocken var med. I nygård blev vi av med en del resenärer. "det ordnar sig" sa traktor föraren. Han menade att han kör mig ända till Prässebo. Det var mycket snö. Väl hemma eldade den lagvigda med prydnadsföremål i köksspisen. Det var kris med veden. Den var översnöad. Skottade mig fram till veden och fick igång pannan. Väldigt tacksam för att vara hemma efter 23 timmars resa utan mat och vatten. Också mycket tacksam för skjutsen med traktorn.

Nu bar det sig inte bättre att jag fick chansen att bjuda tillbaka för hjälpen. Den 17 nov 2009 kl 19.00 fanns den för 14 år sedan i diket. Djupt i diket. Ett band runt kroken och jag fick upp både bil och person. Jag blev glad att jag fick bjuda tillbaka. Synd om honom bara att åka i diket.

Redaktör Falck tackar för hjälpen