Gammalt skräp Här hamnar sånt som blivit skitgammalt eller bara skit

En jättesucce för gräsklippar utvecklingen. En känd utvecklare på SAAB har tagit fram en ny revolotionerande utrustning som kommer att öka trevnaden vid den gräsligt roliga gräsklippningen läs mest

Nytt hus har sett dagens ljus

Fiskeslottett invigt av ett gäng pigga pensionärer och några till.

Fiskeslottet.

Hur gick detta till?

bilder....Karin och JonasVäder, Brudpar och gäster...allt var fantastiskt.

Bröllopp Jessica och Conny vigdes vid en fin utomhus ceromoni av Åke Reinholdsson. Både väder och gäster var fina.Mera BrölloppDubbelt bröllopp

-Rese journal-

Hallo over there. En liten varm hälsning från Carlifonia.

Nu har det hänt igen!

Skolbussen körde i diket på vägen till Prässebo. Trots upprepade försök att få vägvärket att sköta om vägen sker inget. "Jag har ringt flera gånger till vägvärket under de 4 år som jag kört här säger en uppgiven busschaufför från den dikesliggande bussen". "De lovar att sköta vägen när viadukten i Prässebo är färdig" fortsätter samma chaufför. Vad gör vår kommun?. Måste det hända en allvarlig olycka innan saltet/sanden kommer. En med salt i såren.


 

En ny flotte har sett dagens ljus. Den skall serva som plattform åt FiskeSlottet

Men vad skall den heta? Vänligen sänd förslag som kanske kan komma till användning. Skamliga förslag emottages ej utan vidarebefordras till regeringen.
Ibland åks det vattenskidor runt huset.

Den utlåsta mamman.

Dennis 50+.

Klinta frun flydde till varmare trakter på sin dag.


Polisen har blivit effektivare!

I Alngsås har taxichaufför Bengtt fått se på pålisens långa arm. Han lämnade sin bil med nycklarna i. Det skullle han inte gjort. Polisen var snabbt på plats och la beslag på nycklarna. 400 koronor i böter. Man får inte lämna sin bil utan uppsikt. Bengtt stog hela 10 meter ifrån sin bil för att hjälpa en kund.

Ps.

Bengtt är fingerat. Han heter egentligen Bengt.

Ds.


Huset är tänt!

En lucia som förmodligen är störst i Prässebo eller varför in i sverige födde en tomte vid årets huständning. Lucian var 10 meter hög om det är någon som undrar. Klicka på lucian för att se mer bilder. Huset tänds vid mörkrets inbrott/utbrott ca: 15:30 och släcks 23:00 fram till jul. Även huset på sjön lyser ibland. Det lyser även en liten stund på morgonen.

Under julhelgen blir det mer ljusa tider.
Luciafest i Prässebo

Den årligen återkommande traditionen med luciatåg i vår bydgegård består. På söndag samlades halva byn för att beskåda Ann och Victoria´s arbete med de unga. Sällan har de sjungts så fint och mycket. De var väldigt duktiga att kunna texterna. Efter de sjungande barnen var det kaffe mm. Lotter som en vann på. Tröst pris lottades ut men det var redan tidigare vinnare som vann igen. Ingen tröst för oss andra. Tomten delade ut godis till barnen.

/dec 14 2003


Hus tändning!

Arbetet med lamporna pågår för fullt! Är färdigt.? Kom och beskåda. Men funkar det? Skillnaden mellan fiasko och succé är hårfin. Kom och se den mest fantastiska tändningen i granskapet. Kanske blir det en överaskning?

Klicka på huset för att se fyrverkeri.

Nu är det snart dags att tända.Febril jakt pågår efter trasiga lamor. Nya har införskaffats från USA. Ta med ett gott humör och möt upp. Tänk på trafikstockning som kan förekomma även på landet. Den som kommer först får stå närmast och vaänta i kylan eller lir det en värmande brasa även i år? Javisst.

Lamoprna börjar tändas en och med start den

13 dec kl 19.00.

Välokomna

När alla är tända vet ingen. Normalt brukar huset lysa till efter trettonhelgen. Ibland lyser det inte alls. Ring om ni önskar egna ljusa tider.


Verner i skogen lever själv i sin värld utan ström eller Tv
Läs om Verner i Skogen
 
Jen talks!
Jen Surowiecki bidrar med nyheter och annat från Seattle
jensurow@yahoo.com

PPLG går vidare


SKAL Reklam

På www.skal.se finns en helt ny Internet-butik med GSM telefoner, PDA, GPS utrustning, tillbehör och mycket mer...


 

Apropå varnings text på sprit så borde det väl tatueras in i pannan en varningstext på politiker.!

ex: "Varning. Jag kan komma att kräva hutlöst betalt för de mest dumma beslut"


Aktuellt: Blanda glögg

För att blanda lågalkohålhaltig köpe glögg med sprit från annat håll för att få lite krut i glöggen gäller det att beräkna rätt volymer, så att det inte blir för starkt.

Ta lika delar sprit som glögg, då blir den stark

Ta mindre glögg så blir den ännu starkare.

Använd detta excel ark så kan räkna ut det riktigt, istället för att stå där och provsmaka dig onykter.


Banvärket skövlar skog utan tillstånd. Ett smått fantastiskt samhälle där de som med lagens kraft skall bygga en obehövlig järnväg inte kan hålla sig till lagar och förordningar. Rättsligt efterspel är troligen att vänta. Har du blivit utsatt för skövlig eller intrång, kontakta Banvärket

Västra banregionen Stampgatan 34,

Göteborg 031-10 32 00 Postadress: Box 1014 40521 Göteborg regionvastra@banverket.se

Chef Agneta Kores 031-10 32 02


 

Stackars Person

Hur skall man kunna hjälpa den stackars Person från att behöva stämma sitt eget språkrör, SVT.

Han har verkligen fått problem med den bisexelleociale Fickteilus. Hur kan en journalist sitta på två stolar och irritera Person på detta sätt. Och SVT som är så in i bänken objektivt

Nu är Ficktelius chef för riksdagssändningar!!!

Utsänd av statens TV.

Jo Person, för att slippa stämma SVT om de sänder intervjuerna när du är statsminister, ja då kan ju du avgå. Då blir det ju fitt fram för alla lögner mm.

Länge leve den sovjetska delrepubliken sverige!

ps.Säppo har dej på sin lista om du läser detta.DS


 

Stjärn fall över Prässebo.

En ny liten klubb föddes inatt. Stjärnfalls klubben. De församlade medlemmarna kunde med stor glädje beskåda fall efter fall på himlen.

Läs mera


 

 

Se upp för gipsade personer.

Gipsade personer har en benägenhet att inte springa fort. Men de kan ändå blifva farliga. Undvik långa promenader tillsammans med en sådan . Undvik också hala is partier. Det är lugnare med svala schack partier!

Nidbild på gipsbäraren kommer efter helgen.

En som ser framemot de trevliga söndagspromenaderna som nu tyvärr blir utan allas våran ledare ett tag.


Utlokalisering.

Landsorganisationen har hittat en besparingsmetod. De skall utlokalisera alla ombudsmän till Thailand. Först ut åker industrifackets ombudsmän. I Thailand får man minst 10 ombudsmän för samma kostnad som 1 i Sverige. På detta sätt kan facket utöka ombudsmannakåren. När det blir konflikt där det behövs insats av ombudsman skall både arbetsgivare och personal åka till Thailand för förhandling. Nästa avdelning som står på tur att utlokaliseras blir reseförbundet. Deras ombudsmän har dock klagat på denna utlokalisering. De vill hellre ulokaliseras till Kina för att det blir 15 ombudsmän per svensk.


Schyrman håller med.

Problem med för många löner?

Sök jobb hos Person så hjälper han dig att hålla reda på alla dina löner och andra


j heller hänt!

Tunnel & Banvärk

Har ni också märkt att Banvärket har problem?

Banvärket kör över myndigheter och markägare. De skiter i lagar och förordningar. Nu senast är det i Hallandsås igen. Cement och annan skit finns det där. Cementen kan naturen hantera men inte Banvärkets personal. De ruttnar saktare än ni tror. Trots rötmånad. I Prässebo körde nämnda värk in utan tillstånd. "Allemansrätten" sa banvärkspersonen. Låt oss utnyttja samma rätt. Vi samlas i banvärkspersonen trädgård och sågar ner lite buskar och träd. Varför inte köra in i vardagsrummet och klippa med gräklipparen. Där finns det säkert vildvuxna krukväxter.

banvärkspersonen banvärkspersonen banvärkspersonen, banvärkspersonen

Bnvärkets strategi är att gå fram först och fråga sedan. Köpa sig fri från ansvar i efterhand är billigare än att skaffa de tillstånd som behövs. Det är en myndighet som agerar på detta sätt. Maktmissbruk.

 


Håll i husen.

Nu kommer banvärkets grävmaskiner och river Edra hus. Banvärket kallar husen för sina, men man kan undra om de kan hålla reda på vilket som är dit eller mitt?

Om huset är obebott skal det rivas för att ingen vandalisering skall ske. Är inte hela nordlänken en jättelik vandalisering av vår byggd?


 


Helg Calc. Program som

visar helg dagar på valt år.

Tanka hem "Helg Calc".

Prova gärna Light house om du

är intresserad av navigation.

Tanka hem "Light House" version 021212

 Programmen kommer från SKALSOFT 
"Just for fun" 
OBS! Internet Explorer måste tillåta
ActiveX för att använda
ovantående program
Navigering med ny teknik


Ukulele träff på flottenEn
fantastisk upplevelse med sjungande
och
ukelele spelande vänner till
Helena.Klicka här för att lyssna och se
och läsa mera.

 


Fina bilder från GrundsundSe Jesper och William dyka..fler bilder...


Ät och bo fint i Skåne-TranåsUllas rum och Brummers krog


Hör Stefan spela Bach (obs det är inte Stefan som spelar, men det kommer snart)

Visste du att kommunen vill låna/lånaut pengar för att hjälpa Banvärket! För vem? Maila vad du tycker? Låt PNEWS veta.Eller varför inte överklaga beslutet hos kommunen!

Möt våren på Sommarro

Som traditionen bjuder hålls talet till våren omringat med majbrasa och människor. Det var bättre på Lindbergs tid händer att någon säger...

Vem vet kanske det var det?

Kom och lyssna själva.


I tjugofem år har håret vuxit på människorna och vi 234 själar har blivit 5850 år äldre. Håret har vuxit med 213 525 000 meter eller..??

läs ännu mera


Är du påverkad? I dessa influensa tider är det många som blivit drabbade. Det är med andra ord påverkade. (eng influens = påverkad)

 


Light house.

For Colin Arher friends

Ute vid Kärringön bara en dag före det STORA regnet låg hon där. Den finaste segelbårt jag upplevt. En nybyggd Colin Archer båt. Mitt intresse var stort. Så stort att jag blev inbjuden för att ta en titt inuti.Lägg märke till klink byggt stål skrov!Väntar på mer inormation av denna fina skapelse.fler bilder...


Sjöförklaring läs om Flaggsstångshaveriet på Bodasjön.

Vad mer behöver sägas.På skvallersidan kommer kanske paparatzi bilder att dyka upp. Vår fotograf har hyrt in sig i ett högt beläget vedskjul för att med teleobjektivets hjälp ta "inside" bilder.020704 --- Nu är festen över. Tack för all mat och dryckkkk

VM i kubb eller Kubb fest i Prässebo.Läs mer....

Inga stora händelser idag heller.Idag gäller det..Brasilien - Tyskland 2-0Sverige utslagetOK Sverige -Argentia 1-1 OK Sverige vann mot Nigeria med 2-1

Lycklig utgång på vägolycka.Den blåa bilen som framfördes lungt in mot Prässebo av en dam fick plötsligt för sig att styra mot sjön. Det blev en tur ner i den djupa ravinen upp i en luftfärd för att sedan stoppa mot en sten. En uppskakad men oskadad dam kunde självande bilen själv.Brandkår, akutbil och polis var självklart på besök.

Lycklig utgång på skogsolycka.En person, vi kallar honom B.E., fick föras till sjukhus sedan han blivit klämd. läs mer..

Älgar se upp! Olle Randén har avlagt jägar examen MBG.Skjutning åt alla håll, bedöma om det är en duva, dovhjort eller oxjärpe mm är en kunskap han numera besitter.Prässebo News gratulerar och ser fram emot härliga vilt middagar på Klinten. Vilt främmande är välkomna. (att gratulera Olle alltså)

Topp möte! Hur kan alla G. Perons möten vara TOPP möten? Var gång det hålls ett möte rapporterar våra övriga media att ett toppmöte skall/har äga/ägt rum. Något möte måste vara botten. EU mötet i Göteborg till exempel? Var det ett toppmöte.Och om mötena är så toppen och har/skall ägt/äga rum, vara for inte de som äger dessa vara med? Skattebetalarna betalar utan att få vara med. Botten.

 

Vad mer kan man begära?

De som finns på bilden har inget med nedanstående artikel att göra förutom att de på att de som ni ser ett lysande arbete med granen. Tack för ett fint arbete

Vi som bor i Prässebo är evigt tacksam för kommunens årliga angegemang för oss. Resten av året bryr de sig inte att folk mår dåligt av att bli överkörda av banvärket eller att salt/sand bilen vänder i Nygård. Nu skall vi Prässebo ha vår egen läkarstation i Sjuntorp av alla platser. "Där finns ju inte ens ett systembolag" sa någon. "Det är inte vårt bord" svarade en högt uppsatt kommunpolitiker. Det är möjligt att det är landstinget som spyr och ställer när det gäller sjukvård, men nog är det väl våra folkvalda´s bord att hjälpa kommuninvånarna? Att hjälpa oss till en dräglig resväg till läkare? Att hjälpa oss mot banvärkets maktmissbruk? Varför inte säga att politker skall åka till Sjuntorp istället?

Tack i alla fall för granen.


Polisanmälan!

Banvärket har i brev låtit meddela att artikelförfattaren blivit polisanmäld.

Nedanstående artikel har blivit ändrad på grund av att namn och adress till en banvärksperson blivit utlämnad i denna publikation.

Tidningen ber om ursäkt och byter ut namn och adress.

Brottsmistänkte:Polisens fantombild på "PK mannen"

Tråkigt att sådant här händer för hade det inte hänt så hade detta ej heller hänt!

Tunnel & Banvärk

Har ni också märkt att Banvärket har problem?

Banvärket kör över myndigheter och markägare. De skiter i lagar och förordningar. Nu senast är det i Hallandsås igen. Cement och annan skit finns det där. Cementen kan naturen hantera men inte Banvärkets personal. De ruttnar saktare än ni tror. Trots rötmånad. I Prässebo körde nämnda värk in utan tillstånd. "Allemansrätten" sa banvärkspersonen. Låt oss utnyttja samma rätt. Vi samlas i banvärkspersonen trädgård och sågar ner lite buskar och träd. Varför inte köra in i vardagsrummet och klippa med gräklipparen. Där finns det säkert vildvuxna krukväxter.

banvärkspersonen banvärkspersonen banvärkspersonen, banvärkspersonen

Bnvärkets strategi är att gå fram först och fråga sedan. Köpa sig fri från ansvar i efterhand är billigare än att skaffa de tillstånd som behövs. Det är en myndighet som agerar på detta sätt. Maktmissbruk.


Det tråkiga beskedet om Anna Lind kom inte ensamt. På lördagen den 13 september dog Verner i skogen.

Prässebo har mist en "go gubbe".

Läs gärna mer om Verner.


Lödöse-Nygårdsvägen stängd vid Vallby.

Hur mår viadukten i Prässebo?


Prässebo 030903

Storleken spelar ingen roll brukar en del säga men...

Mattias Falck (ja just det, han är släkt med PNews redaktörn) har fiskat igen. Denna gång en gädda på 11 kg och 115 cm. Tidigare i år har han dragit ett par gäddra fiskar på minst 8 kg stycket. Utöver dessa har han fått ett helt stim (med fisk).

En av dessa gäddror fick släppa till sitt huvud som blev ytterlampa över dörren på fiskeslottet. Ett riktigt ljushuvud!


Ambulans och räddnings helikopter i Prässebo.

En person slog sig vid fall men tack och lov gick allt väl.


 

Solrostävlingen avgjord eller uppjord. I vilket fall så har någon vunnit!

Snart kommer solros med odlare på bild här. Det kommer att framgå vilket som är vad.


Hus flotten.

Hus flotten slet sig men räddades av rådiga Conny och Olle.

Stormen som kom var i häftigaste laget för förtöjningen som brast.


 

 

Vilda svin och andra djur

Det är lika bra att jag skriver namnen på de inblandade även om de inte blivit informerade. Skulle jag hitta på alias så skulle alla ändå känna igen vilka de är.

Alllltså.

Björnen fick ett ilsamtal från allas vår vän i skogen. Vildsviiin. In i bilen, Björnen alltså, med ilfart mot BodaIngvar samtidigt som tutan gick på och tydligen ej gick att stänga av (vilken mardröm på en besiktning). BodaIngvar släpte det han höll i. Ringde Leijonet. Inte hon ministern utan den lokale jägaren Leijonet. Han släppte timer rakt ner på sågbänken. Kyrkbackarn skulle med. Nu var det brottom. Mina jaktstövlar, va fan har FruLena lagt dom. Inga stövlar, ingen jakt. Ring fler. Ut i skogen med hela laget. Vid det här laget hade alla fått på sig kläder avsedda för jakt och fiske. Nu jävlar skall svinen skjutas.

Verner satt lungt i sin stuga. Han hade ju sett djuret. "men vad faan vad det du såg" skrek Björnen. "Jag är säker på att jag såg ett vidsvin där borta" svarade Verner. "Eller så vad det en Älg!". Stackar Verner börjar bli trängd. "Det kanske var en av dina kvigor!" "Skyll inte på mig" "Jag kan väl inte hålla reda på alla era och andras djur som springer runt runt."

Har du på något sätt blivit illa berörd av denna sanna historia så hör av dig med elakare uppgifter för ett rättningsinförande.

Verner slängde igen dörren efter sig och svor. "Jag skulle ju bara skôja med Björnen, så kommer hela jävla kommunen"


 

 

Ärkeunkarlen Thorvald har gift sig. Den som lärt känna Thorvald genom åren vet att han är envis och står för sitt ord. Dock inte denna gång. Han sa en gång "Inga fruntimmer i mitt hus". Men nog är väl Linda, som frugan heter ett "fruntimmer".

"Sebastian på bröllop ej kunde vänta,    nästa barn blir nog en jänta?" skaldar kulturavdelningen.

Prässebo News önskar denne ärkeungkarl lycka till och givetvis grattas bruden också.

I Saabs öppna skrinda, tog Thorvald sin Linda.

Det hela skedde den 9 augusti 2003 i strålande solsken

Klicka på bilden för mer/fler bilder.


 

Med gemensamma och ogemensamma (gemena/versala) krafter lyftes fiskeslottet ut på den nya flotten utan namn. Ceremonien avslutades med en skål med mouserande vin (läs champagne).

Ut på fjärden skall hon ligga.

Bilder kommer

Länk till july4th


Banvärket skövlar skog utan tillstånd. Ett smått fantastiskt samhälle där de som med lagens kraft skall bygga en obehövlig järnväg inte kan hålla sig till lagar och förordningar. Rättsligt efterspel är troligen att vänta. Har du blivit utsatt för skövlig eller intrång, kontakta Banvärket

Västra banregionen Stampgatan 34,

Göteborg 031-10 32 00 Postadress: Box 1014 40521 Göteborg regionvastra@banverket.se

Chef Agneta Kores 031-10 32 02


 

 

Det blev en fullträff!

C:a 50 skimrande gubbar & gummor med sina perfekte åk samlades på badplakets gräsmatta. Bilder kommer

Veteranbilsgubbssamling och kanske att gamla bilar träffas också. När?

Bil och bild från vetrangubbssamlingen 2002

Jo fredag den 27 juni vid Prässebo badplask


Midsommar i Prässebo

Klockan 12.00 kläds majstängen av en del äldre herrar och en massa glad barn. Hoppas att alla barn får godis och glass för sin insast.

Prässebo folkdanslag dansar utan ledning

Klockan 16:00 börjar dansen. Det blir lotter och an del kast övningar. Kanske dragning i ett långt snöre? Armbrytning blir det som regel inte. Däremot kan man bryta armen om man inte är försiktig.

Ny flotte kommer att flyta, kanske med hus på.!?

I vilket fall som helst blir det att flyta omkring med en öl eller två i handen

Runt jul blir det andra bullar. Då blir det kallt, snöigt och glögg med lussebullar. Tänk på det.

nubbe

Läs om midsommar


 

Strejken pågår för fullt. Strejkvakter har fullt upp med att bevaka sig själva så ingen faller in gamla vaner eller öppnar dörrar. Låga löner behöver givetvis justeras, men inte skattevägen.

Här är ett förslag

Om kommunalarbetarförbundet anställer alla sina medlemmar och bildar bolaget Koolia.

Koolia kan ge sina anställda rätt lön utan att de behöver strejka sig till den. Sen är det bara för Koolia att hyra ut sina medarbetare till kommunerna. Kommunerna kan välja de tjänster som de vill köpa från Koolias koola broschyrer.

Den perfekta lösningen!


Ta bort mellanhänderna och köp sprit direkt från tillverkaren. Leveras på behändig plastdunke där resterande volym lätt kan kontrolleras. Mycket fin kvalitet på plastdunken.


Nya tider, nya idéer!

En mjölkbod skall ställas upp i Prässebo för att medborgarna kan ha rådslag mm.

Den nya föroreningen som ännu inte har något namn startades genom att tvenne f.d arbetare reste till Sollebrunns trakten. De träffade Bjärke´s borgmästare för att diskutera...

... forts...


Digitalklockan

Länk till Vandrar hemmet i Prässebo


Shyrman Gudrun?

Ser du också rött när du tämker blått och lever grönt? Eller är det bara skönt?

Kummnismen i sin pryda.


Kul grej!


 


Stackars Person

Hur skall man kunna hjälpa den stackars Person från att behöva stämma sitt eget språkrör, SVT.

Han har verkligen fått problem med den bisexelleociale Fickteilus. Hur kan en journalist sitta på två stolar och irritera Person på detta sätt. Och SVT som är så in i bänken objektivt

Nu är Ficktelius chef för riksdagssändningar!!!

Utsänd av statens TV.

Jo Person, för att slippa stämma SVT om de sänder intervjuerna när du är statsminister, ja då kan ju du avgå. Då blir det ju fitt fram för alla lögner mm.

Länge leve den sovjetska delrepubliken sverige!

ps.Säppo har dej på sin lista om du läser detta.DS


Årets tändning kommer att ske skedde lördagen den 14 december kl 19.00 19.17

Vilka fina lucior som åkte karusell och sjöng.

Fler bilder kommer snart.


 

 

Aktuellt: Blanda glögg

För att blanda lågalkohålhaltig köpe glögg med sprit från annat håll för att få lite krut i glöggen gäller det att beräkna rätt volymer, så att det inte blir för starkt.

Ta lika delar sprit som glögg, då blir den stark

Ta mindre glögg så blir den ännu starkare.

Använd detta excel ark så kan räkna ut det riktigt, istället för att stå där och provsmaka dig onykter.


Stjärn fall över Prässebo.

En ny liten klubb föddes inatt. Stjärnfalls klubben. De församlade medlemmarna kunde med stor glädje beskåda fall efter fall på himlen.

Läs mera


 

Festen blev för stor

En fest på hembyggsföreninges mötesplats Sommarro blev lite väl välbesökt. Ungdomarna som arrangerat festen spred ut sina planer lite för mycket. Det kom tonvis med tonåringar från när och fjärran. Förutom alla fina ungdomar kom det också ofina. Så ofina att de hade med sig vapen och den typ av hund man helst inte vill se. Polis tillkallades och kunde så småningom gripa en så kallad "tidigare känd av polisen" person i Alvhem. Han fick sitta över natten i tryggt förvar i Trollhättans arrest lokal. Tänk vad fint det kunde bli om man låste in alla som brukar kallas "tidigare känd".


 

Apropå varnings text på sprit så borde det väl tatueras in i pannan en varningstext på politiker.!

ex: "Varning. Jag kan komma att kräva hutlöst betalt för de mest dumma beslut"


Schyrman håller med.

Problem med för många löner?

Sök jobb hos Person så hjälper han dig att hålla reda på alla dina löner och andra skattefria pengar.

Nästa år skall kräftpäst hållas med egna pengar lovar Jävla Ohövlige Karlsson

Det skulle vara intressant att se dessa profitörers alla löner och förmåner. Varför talas det inte om att en EU funktionär har 4 gånger mer i skattefritt traktamente än en normal svensk?

Hjälp JO att få nya skor

Hans nuvarande är lite slitna efter allt spring till bolaget.

Varför flyger han gratis när andra får betala?

En som vill att de flyger åt fanders. Ta med Persson också.


Håll i husen.

Nu kommer banvärkets grävmaskiner och river Edra hus. Banvärket kallar husen för sina, men man kan undra om de kan hålla reda på vilket som är dit eller mitt?

Om huset är obebott skal det rivas för att ingen vandalisering skall ske. Är inte hela nordlänken en jättelik vandalisering av vår byggd?


Trängselavgift!

Hur befängda kan politiker bli? Trängselavgift? Sitter man i kö betalar man ju redan en avgift genom att man förlorar tid!

Hur vore det med trängselavgift på systemet? Eller varför inte på Liseberg? Trängselavgift på dass? Ja ni som har röstat fram miljöpartiet till dessa vansinniga tankar bör besinna eder innan vi får fler idotiska förslag eller lagar. De politiker som trängs på banken för att hämta ut sina EU pensioner kanske också skulle betala trängsel avgift.

En som trängs med kärestan i sängkammaren


Fastighets taxering!

Tänk att myndigheten frågar om fastigheten ligger nära vatten! Myndigheterna har beslutat om bygglov och myndigheterna har placerat ut byggnaderna. Myndigheterna håller reda på sina kartor och flygfotograferar. Nu tror samma myndigheter att sjöarna har flyttat på sig.

Intelligensnivån tycks ligga under sjö/havs ytan.


Jubilarer.

Den 5/10 har vi en 50 åring i byn. På grund av utlåvat grandsämjeproblem kan tidningen ej publicera namn eller bild på jubilaren. Det är dockkänt att hans fru har en väldigt stor husbil, om det kan vara en ledtråd. En mycket snäll och hjälpsam person är det i alla fall. Prässebo New´s samlade redaktion ber att få gratulera.

Den gångna månaden har en massa folk i läsekretsen fyllt år.

Här är några:

Bo på Burås, Veronica, Jonas, Marie, Helena, Olle, Jessica, Roland blev pensionär och inte minst Pelle Bokis. Han klämde i med hela 70.

Den högtidliga dagen firades med rom.

Eller var det i Rom?

Pelle och en annan pajas på en annan högtidsdag.

När 52 veckor har gått har 100% av ledsnekretsen fyllt år,men inte kommer de med på bild bara för det. Nej Pelle kom med för att nästan alla tycker om honom.


Valet är svårt

Svart, lila, eller varför inte orange.Ja, det blir inte lätt. Tänk... Förr. Det var mycket bättre. Förr alltså. Nu är det mera tjafs om ingenting. "Vi har inte sagt, gjort eller tyckt". Ni har förstört. Det finns dock platser på jorden som fungerar. I Prässebo umgås vi över block gränser. Vi kan till och med ta en sup ihop utan att rycka varandra i håret, även om del ser ut som de blivit hårryktade. Inte fan skall vi vara ovänner nästa veka vecka heller. Trots att alla förlorade eller vann. Tacka vet jag det för evigt fria Prässebo.

En som röstar lokalt på bättre lokaler i Prässebo att beskåda stjärnorna från.


Länk till BingoLotto

EU finansierad reklamVal fläsk.

Pga sjukdom har vi just slaktat julgrisen.Vi säljer ut fläsket till kraftigt reduserat pris. Obs det krävs att ni röstar enligt vår vilja, annars inget billigt fläsk. OBS gäller ej muslimer.Ring ellerskriv för väg beskrivning.Sveriges riksdag, 100 12 Stockholm Telefon: 08-786 40 00 (växel) 020-349 000 (frågor om fläsket) EU finansierad reklam


Reklam länk till www.skalweb.sePartredarna har möte eller korv Anders möte. Vart tog Olle vägen? Anders åt upp han tror vi.


Bröllopp Jessica och Conny vigdes vid en fin utomhus ceromoni av Åke Reinholdsson. Både väder och gäster var fina.Mera BrölloppDubbelt bröllopp


bilder....Karin och JonasVäder, Brudpar och gäster...allt var fantastiskt.


Senaste nytt från SR


Banvärket bryter tystnaden! På lördag kväll hände något som borde ske oftare. Banvärket blev utsatta för demonstranter. På uppmaning av Banvärksmannen, i rutig skjorta, flintis och med glasögont, lade sig två "rädda spårvägen representanter" på rälsen i ettt försök att rädda spåren. På spåret fanns nämligen en grävmaskin med ett antal stumma banvärksarbetare. Ja alla var inte stumma. Mannen med grävmaskinen, som för övrigt inte var anställd men med en tjörn dialekt, kunde fakstisk säga några ord innan han med den stora maskinens hjälp försökte sprätta bort de elaka knotten som svämade runt de tvenne demonstranterna. De som hyr in sådana här grävmaskinister borde läsa lagen för inhyrd personal. Nu var det hela ett stort missförstånd. Inte skulle banvärkspersonerna, de stumma, ta bort rälsen och därmed stänga vår älskade järnväg. Nej. De skulle ju bara laga något. Men att störa folk mitt i natten de hade de tillstånd till. Någaon av demonstranterna bad att få se tillståndet, men se det gick inte. Man hade bråttom hem för att med det ståndet avla fler stumma banvärksarbetare. Snälla banvärk, lär Edra medarbetare tala så kanske dylika situationer snabbare kan förhindras/undvikas. Tillkallad polis såg inte heller något tillstånd!.


Maila om det som händer/ inte händer.Låt Pnews veta020607 Nu har det kommit ett mål på badplatsen! Det hjälpte med påtryckning bl.a från A. Martinsson.Hur vore det medfotbolls mål på badplatsen?Enligt kommunen var de gamla målen olagliga. Har kommunen hållit oss med olagliga mål? Hur länge? Kan en kommun begå lagbrott utan att det påtalas?


Vem vill ha 80.000 i månaden och 17 % i skatt?Jo bl.a EU motsåndaren Per Gamrån m.fl.Visste du att svenska EU opolitiker får1800sek i traktamente per dag, medan en vanlig svensk får 450sek.Oplitikerna får dessutom handla och äta skattefritt.Hur kan denna sovjetliknande fars få pågå?"Upp till kamp..under skatter vi digna" Varför är det inte moms på lön?Dubbel nummer april/majLäs här om det som hänt och det som skall hända


Kris i HollandPolitker skjuten i Holland. Nu skjuter man på valet ocksåååå.


Olivia flyter i år också.Den flotta flotten Olivia har återigen blifvit vårutrustad. Nytt för i år ärolja i motorn samtdiverse småförbättringar. Senare kommer kapellplatsen att bytas ut. Vid primiärturen inmundigades en öl som herr Randén bidrog med.


Talet till våren hölls av ingen mindre än bokhandlar emuritus, Per-Axel Andersson. Det bästa tal som han någinsin har hållt. Han babblade på om politik och annan skit så det stog härliga till.Läs hela talet om ni orkar på kultur sidan eller genom att trycka på denna länk.


Schack mästerskap i stor skala skall hållas på Prässebo badplask denna sommar. Frivilliga bönder kan anmäla sig. Helst svarta, men om åtta bönder låter bli att tvätta sig ett tag såkanske det duger. Fyra hästar behövs också. Efter schackrandet kommer Anders M med några av sina sketnödiga kor för det skall nämligen bli koskitsbingo.När? Jo i augusti.


Varför svarar inte politikerna på PNews brev?MP är de enda som svarat på frågorna. + i kanten för MPDet har nu gått över ett år och dom har fortfarande jul ledigt, eller?Bäst att ni ser upp, det är (s)valår i år!

Senaste nytt från SR


Banvärket bryter tystnaden! På lördag kväll hände något som borde ske oftare. Banvärket blev utsatta för demonstranter. På uppmaning av Banvärksmannen, i rutig skjorta, flintis och med glasögont, lade sig två "rädda spårvägen representanter" på rälsen i ettt försök att rädda spåren. På spåret fanns nämligen en grävmaskin med ett antal stumma banvärksarbetare. Ja alla var inte stumma. Mannen med grävmaskinen, som för övrigt inte var anställd men med en tjörn dialekt, kunde fakstisk säga några ord innan han med den stora maskinens hjälp försökte sprätta bort de elaka knotten som svämade runt de tvenne demonstranterna. De som hyr in sådana här grävmaskinister borde läsa lagen för inhyrd personal. Nu var det hela ett stort missförstånd. Inte skulle banvärkspersonerna, de stumma, ta bort rälsen och därmed stänga vår älskade järnväg. Nej. De skulle ju bara laga något. Men att störa folk mitt i natten de hade de tillstånd till. Någaon av demonstranterna bad att få se tillståndet, men se det gick inte. Man hade bråttom hem för att med det ståndet avla fler stumma banvärksarbetare. Snälla banvärk, lär Edra medarbetare tala så kanske dylika situationer snabbare kan förhindras/undvikas. Tillkallad polis såg inte heller något tillstånd!.


Maila om det som händer/ inte händer.Låt Pnews veta020607 Nu har det kommit ett mål på badplatsen! Det hjälpte med påtryckning bl.a från A. Martinsson.Hur vore det medfotbolls mål på badplatsen?Enligt kommunen var de gamla målen olagliga. Har kommunen hållit oss med olagliga mål? Hur länge? Kan en kommun begå lagbrott utan att det påtalas?


Vem vill ha 80.000 i månaden och 17 % i skatt?Jo bl.a EU motsåndaren Per Gamrån m.fl.Visste du att svenska EU opolitiker får1800sek i traktamente per dag, medan en vanlig svensk får 450sek.Oplitikerna får dessutom handla och äta skattefritt.Hur kan denna sovjetliknande fars få pågå?"Upp till kamp..under skatter vi digna" Varför är det inte moms på lön?Dubbel nummer april/majLäs här om det som hänt och det som skall hända


Kris i HollandPolitker skjuten i Holland. Nu skjuter man på valet ocksåååå.


Olivia flyter i år också.Den flotta flotten Olivia har återigen blifvit vårutrustad. Nytt för i år ärolja i motorn samtdiverse småförbättringar. Senare kommer kapellplatsen att bytas ut. Vid primiärturen inmundigades en öl som herr Randén bidrog med.


Talet till våren hölls av ingen mindre än bokhandlar emuritus, Per-Axel Andersson. Det bästa tal som han någinsin har hållt. Han babblade på om politik och annan skit så det stog härliga till.Läs hela talet om ni orkar på kultur sidan eller genom att trycka på denna länk.


Schack mästerskap i stor skala skall hållas på Prässebo badplask denna sommar. Frivilliga bönder kan anmäla sig. Helst svarta, men om åtta bönder låter bli att tvätta sig ett tag såkanske det duger. Fyra hästar behövs också. Efter schackrandet kommer Anders M med några av sina sketnödiga kor för det skall nämligen bli koskitsbingo.När? Jo i augusti.


Varför svarar inte politikerna på PNews brev?MP är de enda som svarat på frågorna. + i kanten för MPDet har nu gått över ett år och dom har fortfarande jul ledigt, eller?Bäst att ni ser upp, det är (s)valår i år!