Allas våran Karlson fyller. Hela 50 bast. Därmed basta. Anders grattas. Han ställer alltid upp!

Anders till vänster, eler var det till höger?

Väckningen

 

Förra båten med Helena som copilot vid Mollösund.

 

Fast i ofast lera.

Det tog flera timmar att komma loss för en trator på gärdet. Redaktören erbjöd hälp men... Det hela hände 2011-03-23

 

En Soppa när Foppa Floppa de

Han gråter för att han inte kan spela mer. Ett välregiserat PR jippo. Han passar bra som begravningsentrepenör.

Läs mer på WIKI

Fysikpriset 2010 GRAFEN

HALON i Köpenhamn

Tjörn runt 2010

Vad är AIS?

Bäver i Prässebo

Det finns en bok "50 sätt att ta dö på en mördarsnigel"

Det finns ett sätt till som inte står i boken. Ta upp den med två fingrar och bit av huvudet (på snigeln alltså). Hämtat ur redaktörens självupplevda memorandum. Ps Det finns bättre smakupplevelse Ds

 

Trött på köer? Då är du åckså trött på Bo Larson och hans springpojkar. E 45 är en katastrof...

Vasa? Jo nya Vasaloppet i Prässebo lördag kl 12.00 eller var det 13.00

Kl 15.00 live music and körv.

Fantastisk stämning. Alla åkte som ville. Se bilderna.

 

Fast i isen!

Kan möjlien trängselskatt lösa problemet?

 

Sälen...

Vinter på Tjörn

Lite kallt och mycket is.

Kadriljridning

En mycket fin uppvisnig av boda ryttarna. Fler bilder... ännu fler bilder ytterligare fler bilder. Fotografer är Oliver Karlsson, Per Axel Andersson & Anders Falck

 

Kadriljridning är en form av organiserad ridning där grupper av hästar rör sig tillsammans. Vanligen är det fyra som följaktligen rör sig i en fyrkant. Historiskt har den haft en militär funktion, som numera har upphört

 

 

 

Julen lyser upp husen

01

02

03

04

Bilderna ovan är tagna av Oliver Karlsson. Han kallar bilderna "Årets JUL HUS ". Husen finns i vår omnejd. Prässebo News välkomnar fler bidrag. Vilket blir valt till 2009 års julhus? rösta på 01, 02, 03 eller 04. Lägg edra röster i PNEWS brevlåda. All svar beraktas. Den som vinner viner. Den som inte vinner vinner inte.

Rödvin aktiverar smal-gen

2009-12-10

Holländska forskare har hittat en genvariant som minskar risken för övervikt och fetma. Antioxidanten reservatrol som finns i rött vin aktiverar smal-genen, åtminstone hos möss.

Det finns flera kända gener som ökar risken för övervikt och fetma, men nu rapporterar en holländsk forskargrupp att de funnit varianter av genen SIRT1 som i stället minskar risken. Fynden presenteras i tidskriften Diabetes.

FORSKARNA ANALYSERRADE olika varianter av genen bland 6 251 personer och fann att två genvarianter har ett samband med fetma. För bärarna av någon av genvarianterna minskade risken för fetma med 13 till 18 procent. En långtidsuppföljning på drygt sex år bekräftade också att de hade en långsammare ökning av kroppsvikten.


Vad gör vi för fel?


ETT ÄMNE SOM MAN sedan tidigare vet stimulerar SIRT1 är antioxidanten reservatrol, som bland annat finns i skalet på röda vindruvor och i rött vin. Enligt forskarna har reservatrol i försök med möss nyligen visat sig bidra till viktnedgång utan att tillgången till mat minskas.

(chemicalnet.se)

 

GK tar över SAAB?

Mycket talar för att Saab´s produktion flyttas till Ullared. VD´n på GK är lycklig över all plåtförsäljning (bakplåtspapper). Han vill ha alla SAAB delar på hyllorna och kunderna får själva köpa ihop sin bil. Utanför kassorna skall det finnas erfarna montörer om kundskapen tryter. Allt enligt hemlig information från Maud. Lackning sker i färgavdelningen. GK räknar att på vis rädda alla saab älskare. Bättre att älska i en Saab i Ullared än i två lador i Ryssland.

Chatten hos vägvärket

Andreas "Simon" Gustavsson 40 bast på lördag! Grattis!

Det hände för 14 år sedan

Jessica missade älgen?

Däremot var Prässebo News fotograf vaken. Vid boda kom både ko och tjur.

Vad är AIS?

Se musicalen, klicka på skorna

Pelle bokis sjunger?

Se Pnews bilder från festen på klinten

Se Jessicas bilder från festen

 

Tjörn runt 090815 vid Ängeviken se fler bilder

Tjörn runt 090815 vid Ängeviken se fler bilder (i eget fönster)

På lördag blev det av. Kristina och Tomas gifte sig. Fest i Prässebo.

Lyssna när Tomas Dahlöv friade. i direktsänt radioprogram okt 08 Klicka på Tomas

eller direkt från Sveriges Radio

Prassebo Weather

Blåsigt på Räbbe Huvud

Tisdag den 21 juli 2009 blåste det upp till 18 m / sek. Vi, Jonas och redaktören kände att måste ut och fotografera. Det gjorde vi, och kom hem igen. Fyren Räbbe Huvud förvaltas av en förening. Fyren ligger på Härön´s nordvästra del väster om Tjörn

AIS vad är det?

Valborgseld utan eld fast med Lindberg.

Foto Oliver Karlsson

Valborgsmässoafton firades som brukligt vid Prässebo Bydgegård. Talare var den gamle Lindbergs son Lindberg. Vi som har varit med några år minns säkert Torsten. Men nu fick vi lyssna på Gunnar. Inget fel med det. Skillnaden är att Gunnar spred solsken men på gamle Lindbergs tid regnade det. Eller så snöade det. Det måste ha med den globala uppvärmingen att göra. Vi har genomlidit bokis tal i regn, men med positiva minnen. Gunnar säger att det planat ut. Och utan tvekan har det blivit mer positivt i Prässebo. Vi fick sjunga och sedan lyssna till Ingalills uppträdande. Fantastisk, en väldigt fin kväll med kaffe och lotter som avslutning.

Stulet / Försvunnet

Blå planteringsspade stulen (eller lånad) uppe vid Hultet (på "morfarns" mark) Hittelön utlovas mot beskrivning.

Stackars Margot

Margot Wallström har 240.000:- i månaden! "jag försörjer faktiskt hela familjen" svarade hon i TV. Vilken familj. Sossefamiljer har väl inte över 50.000? Det var lönen. Glöm då inte att traktamente tillkommer, alla resor som är fria eller fuskas med mm tillkommer. Allt som andra skall använda sin lön till har hon fritt. Vem har valt henne? Jo du som är röd. Grattis.

Huliganer har varit framme.

Det är konstigt att man inte få sina grejer ifred. Inte ens i lilla Prässebo. Någon illasinnad person har klistrat politiskt fientlig propagande på redaktionens tjänstefordon. Det är ett relält intrång i den annars helt neutrala publikation. Spaning pågår och när den skyldige är fast blir det rikets strängaste straff, nämnligen indragen premunikation.

Tv avgift för dator innehav!

SVT sänder nu/snart alla! sina kanaler via internet. Enligt Radiotjänst skall företag med dator då betala licens. Företaget Halon i Göteborg har ändrat sina brandväggar så att tv tittandet via dator kan spärras. Dessutom skickas det email till radiottjänst att tjänsten är blockerad. Läs mer1 Läs mer2 Läs Mer 3

-----------

Se filmen om matskandalen här

En strålande dag på sjön 090101

Det blev en fantastisk dag på sjön med fiske, skridskop och annan åkning på den bästa isen på 10 år. Folk kom från när och fjärran och grillade åt siga själva och medhavda barn. En och annan fick fisk. Se bilderna

Äntligen nytt år. Badet gick bra, men hatthängaren funkade inte. Isen var lagom och vad fint det är när så många samlas med eld, raketer och skålning vid brasan. Ingen skållades.

Bild ej tagen av redaktionens fotograf då han var upptagen med annat. Nej det är Mats "papartilflerabarnatscxzhi" Eriksson som plåtat. Kallt i vattnet intygas av redaktören.

Årets husvinare blev inte oväntat Pelle & Ann-Marie Bokis. Deras vin i kombination med lamporna på husset var utan tvekan bäst. Grattis! Jobba på ni som vill vina. Bjud bara på en rejääääl fylla så kanske ni viner.

 

Missa inte sista tåget

Vi, Pelle och jag väntade på sista tåget. Plötsligt kom det. Pelle sa "vi går till Nygård på spåret" OK sa jag. Vi gick. Du Pelle sa jag. "kommer det sista tåget från Trollättan eller Göteborg?" Pelle tittar på mig???? Oj da det tänkte jag inte på. Plötsligt kommer det det sista tåget. Denna gång ifrån Trollhättan!. Vi slängde oss ner ifrån spåret. Först Pelle, sedan jag. Fan vad kompakt du är är? Och tung. Nåväl vi överlevde.

 

På fredag den 12 dec går sista tåget genom Nygårds samhälle. Det skall firas av en del och drickas gravöl av andra. Nygårds Dialoggruppär arrangör. Lite fakta för den som orkar: 1877 gick eller kom det första tåget till dessa obygder.

17:30 smalas alla intresserade med raketkorv och för den sene kommer/går det allra sista tåget 18:12

Nygård, mötesplats. Efter det bergiga partiet kring Velanda letar sig banan nu ner i Götaälv-dalen.

Samarbete med andra bolag och länder
År 1908 bildades trafikförvaltningen GSG - Göteborg-Stockholm-Gävle. Förutom BJ ingick Stockholm-Västerås-Bergslagernas Järnvägar (SWB) och Gävle-Dala Järnväg (GDJ). 1919 utträdde SWB ur förvaltningen och den ombildades till GDG - Göteborg-Dalarna-Gävle. De tre bolagens trafik var dock alltjämt nära sammanknutna via stationerna i Ludvika (SWB) respektive Falun (GDJ). BJ kom även att sluta flera mindre järnvägar till sig såsom banan till Lilla Edet,

Nu rullar tåget fram genom mera skogs- och landsbygdspräglad omgivning. Mötesstation Nygård (Nyg, 43 km/km 436) passeras. Vid Torbacken (Tbn, 46 km/km 432) är vi inne på den första färdigställda etappen av dubbelspåret mellan Göteborg och Trollhättan (öppnad sommaren 2006). Linjen går något öster om den gamla banan som hade mötesstation i Prässebo.

 

Vill du bygga egen järnväg? Klicka då här.

 

 

Lotten Aronsson har placerat sig bra både i Para Olympics och i Danmark.


"Här kommer 2 bilder, den ena är ifrån Nordic Championship i Vallensbaek/Danmark den 24-26/10.
Den andra är ifrån küren på Paralympics i Hong Kong."

Placeringarna: Hong Kong 2 st individuella 6 placeringar , NM individuellt Guld, Silver i lag.


Ja så kortfattat beskriver Lotten sina prestationer på ryggen. Prässebo News kommer att följa Lotten bättre i fortsättningen. Nästa OS kommer att bevakas på plats. Vår by med omnejd har fantastiska förmågor.

Läs mer om Lotten

 

Andreas ställer till det!

Ni som färdas på E45 till och från Göteborg drabbas dagligen av dessa f-e köer. Nu har Prässebo News som första och ända tidning tagit reda på orsaken. Felet, våra kära läsare, är Andreas. Just det ni läste rätt. Andreas. Han orskakar dessa köer. Han sitter där och flyttar lera och annat kletigt hela dagen ner vid Walls kiosk. Eller tvärtemot före detta Walls kiosk. Han sitter som sakt, saktfärdigt för att kunna sitta länge där på jobbet, i sin grävmask(in). Den som är på bilden ovan är den gamla, numera är det en Hitachi. Vad är det nu för problem undrar den fortfarande vakne läsare? Jo titt köer! Han e ju så söt. Alla vill se den snyggaste grävaren utefter projeket. Till och med radio Göteborg har gått ut med trafikupplysning. "Sluta att titta på Andreas!" Så Prässebo News uppmanar till det samma. "Sluta att bromsa in och titta på sötnosen för det skapar dessa köer". Titt köer. Men visst é han gör go! ps Andreas är fingerat namn. Han heter egentligen Andréas . Kallas för Simon. Insänt av Tanterna på E45, som förälskat sig i Simon

 

Lyssna när Tomas Dahlöv friade.081017 11:10

I direktsändning P4 radio Göteborg friade Tomas till sin älskade Kristina!

2008-10-14 Att våra på sin vakt! Eller hålla vakt.

Att ställa upp är själklart när man är ute i vimlet. Det fick
själve redaktören uppleva vid ett besök med minsta gossen på Jula i Partille.
Just vid ingången gick larmet. Två personer kom rusande ut mot
dörrarna. Tjuvar! Tjuvar! Undertecknad ställde sig i en riktig
försvarsställning (som fotbollsback i 11 år vet jag hur det
går till). Personen sprang rakt in i mina nästan 100 kg. Han sätt
fast. I min famn. Personalen skrek. Den andre tjuven släppte
stöldgodset och sprang ut ur byggnaden. Personalen skrek igen :"du har
fångat vår vakt". Jag släppte vakten.

Tack Jula för att ni jagar ut tjyvarna med civila vakter (med batong!). Jag har bett vakten om ursäkt. Han trodde att jag var i maskopi med tjuven! En sån dum tanke.

ps Lite överdrift men annars en sann hädelse ds


Just som man..

En underbar rätt som vi lärt os att tycka om är spanska skogssniglar i vitlök, stekta i smör med peppar och salt. Mmmm. Men var tog grundindigriensen vägen? Nu sitter vi där med stekt smör med vitlök och kryddor. Någan annan har kanske också lärt att äta denna dilikatess? Vi finner inga sniglar. Hjälp. Har ni sniglar så dela med eder.

----

Prässebobo med i paraolympics i Kina men tävlade i Hongkong!

Mer kommer snart....

----

Sommarro repareras.

Prässebobyn har gått samman för att reparera vår kära bygdegård. Det sågas, spikas och målas. Det gäller att snika dit i 2 dagar för att komma på middagen. Undertecknad har lyckats men kan inte komma. Hoppas att man får en doggiebag! På bilden ses gamle trogne Pelle Bokis. Han sågar hellre än bra. Så omsättningen på det lokala sågverket ökar. (det var skämt). I bakgrunden ses Kenneth spetsa till en bräda. Ner med den gamla reverteringen och fram kom en väldigt fin pärlspont som snabbt gömdes under isolering, asfaboard och luftspalt som sedan gömdes under bräder.

---

Hummer förberedelse

resultat

Familjenytt

Trafik stööning

Hur länge och hur mycket skall vi som åker till och från arbetet stå ut med. Resan till Göteborg tar idag c:a 10 miniuter mer. 20 min per dag * 170 dagar = nästan 60 timmar. Det är de resande som får betala för att några skall kunna gå på asfalt när de rastar sin hund! I nästan fem år har vi som bor i Prässebo haft dessa störningar med trafik och lastmaskiner mm. Vägvärk och Banvärk, de är dags att ge oss en blomma!

/En som tröttnat

 

Ballongfärd

 

En ballongfärd startade från badplatsen i Prässebo. Stor uppståndelse. Hoppas att färden går dit det var planerat.

 

Se upp för skrotsamlare.

Två skrotuppsamlare iaktogs när de körde in på ett gärde nära redaktionen och tog med sig skrot från resterna i en eld. I och för sig är det bra att slippa köra till Göta med skiten, men de rkar nog också. In i skogen mot Målaremaden körde de också smat in till grannen. Allt skedde under övervakning av redaktören som var hemma p.g.a sjukdom. Se bilder.

ps reg nummer :NDB 268 en vit skåpbil MERCEDES-BENZ 310 ds.

Kuba

Tro det eller ej men nu blir ris kokare tillåtna på Kuba. Datorer skall också bli tillåtna. Vi som varit med minns Ingvar "sulan" Karlsson på ett 1:baj tal i Göteborg där han sa "det var vi socialdemokrater (läs kommunister) som ville förbjuda parabolantenner"

en sosse som minns...

obs påminn måna

 

Det räkte till en snögubbe, den snö som föll på lördag förmiddag.

Dagen efter

Daphne med sin snögubbe.

Dagen efter rasade den!

Nu börjar båtlivet snart

Nyårsbad.

Redaktören tog sitt sedvanliga dopp i Bodasjön när det nya året var 45 minuter gammalt.

Huset har rymt.

Huset på sjön har valt att flytta sig sydväst ut som de flesta nog har noterat. Men hur gick det till?

Snön kom och försvann. Det mesta av snön finns nu att beskåda i sjön i form av vatten.

 

 

 

 

Aktion på landet. En massa gamla redskap såldes. Mes bös. Men roligt var det att se alla som satt fast med sina bilar på det muka gärdet. Det löste sig med hjälp av traktor.

Men roligt var det att se alla som satt fast med sina bilar på det mjuka gärdet. Det löste sig med hjälp av traktor.

 

Har du rent i påsen. Du platsar inte! Känner du någon som har rent i påsen. Då e han steril! Finns det någon i detta land som inte har köpt, utnyttjat eller fuskat? Någon död kanske. För inte finns det någon levande Person som har skött sig perfekt. Lycka till du som bildar nästa regering.

Nu får det vara stopp.

Billig arbetskraft har länge importerats från Polen men nu har det gått för långt. Klintens byalags vägförening har för att reparera sin väg importerat gamla kineser för uppdraget. Det sägs att betalningen var en skopa ris. Ris åt egen röv kan man säga. Bara vägen håler lika länge som den omtalade muren.

 

Extra Extra

Per Axel jubilerar med sin jojo. Mottagningen till trots var jubilaren klädd i bästa kläderna, lite kladdiga men fyller man måga år är det inte lätt att hålla i sär arbetskläder från festkläderna, särskilt när de är nersmetade med färg. Denna ärkejubilar har trots redaktörens motvilja att säga positiva ord om honom, alltid ställt upp, varit glad och skämtsam. Han har bjudit på sig själv och ibland varit sur. Som kassör i hembyggdsföroreningen har han alltid skött det hela på ett ärovördigt sätt. Sommaren har ägnats åt att måla huset. Högtidsdagen firas på okänd ort. För en mindre ersättning kan adressen dit jubilaren begett sig erbjudas!

Enligt jubilarens egen önskan är bilden liten. En större bild får du om med egen vilja klickar på den.

 

 

Fader vår placeras ut den 3 juli 2007 på Hamnskär.

Huset är placerat. Ett tydligt sommartecken för Prässebo borna.

Fira midsommar när det är!

Det är nu på fredag i Prässebo kl 16.00. Stången kläds kl 10.00. I ottan alltså. Upp och hoppa.


En hästvalp har sett dagen och nattens ljus.

En hästvalp föddes härom dagen/natten på klinten. Smulan är den lyckliga mamman. Vad hästvalpen skall heta är ännu aj helt klart. En namn tävling kanske? Nedan syns den nyfödda hästvalpen lapa i sig lite mjölk.


Skall man fråga den blivande brudens far om brudens hand?

JA det är självklart! Nu är det så att i Prässebo slarvas det en hel del med detta. 2 som hoppas på bättring. (fråga om hela bruden och inte bara handen)

Veteranbilarna kommer som vanligt till prässebo på fredag den 15 juni. Bilden är arrangerad

 

Grattis Vickan och Mats på lördag.

Smekmånadentillbringas i Paris. Dock utan Viktoria!

 

Glad över spritdom

Nu blir det fritt fram att importera sprit via internet. Det svenska förbudet strider mot EG-rätten, enligt dagens dom i EG-domstolen.

---

Buggning drabbar givetvis inte PNews redakionen. En utökning av redaktionen erbjudes för en liten peng (startpris 1000$). Alla är välkommna att vara med.

 

070526: Grannen kom springande. "Du måste ta en bild på det fina fågelboet". Så här är det. Fem fina ägg. Vi får se vad som händer....

Xtra xtra xtra

Sällan har jag, redaktören blivit så paff. Hela byn och släkt störde min resa till Tjörn. Dragspel, guitarr, konfetti, blommor och inte minst en flaggstång i full skala. Ett scoop för redaktören om han nu inte själv stått i centrum för uppvaktningen. Scoop färd till bygdegården, där mera sång och dessutom en massa mat, dryck och tal. Väldigt vad populär man blev. Ett intrång i den fria prässen i Prässebo skedde dock. Någan hade tagit på sig med att plagiera den annars så populära och enda tryckta publikationen Prässebo News. Redaktionen vill på det bestämdaste varna för sådana plagiat, hur välskrivna de än må vara.

Tack AndersK, AndersM, Anette, Anita, AnnMarie, Arne, Barbro, Carina, Carolina, Conny, Daphne (var nog hos farmor&farfar), Dennis, Erik (var någon annan stans), Elinor, Elisabeth, Elsie, Elvira, Emma, Fredrik, Helena (var i Hongkong), Hugo, Håkan, Ingela, Inger, Ingrid, Jessica, Joel, Jonas, Jonatan, Karin, Karl Åke, Kristina, Lars, Leif, Lena, Lilian, Lina, Lisa, Lukas, Malin (på tjejmiddag), Marie, Mats, Mikael, Mildred, Olle, Olliver, Paulina, Pelle, Peter, Ralf, Rasmus, Simon, Siv, Stefan, Sven, Tomas, Urban, Viktoria och Wilma.

Stort tack. Har jag missat någon så blir det ett extra tack till denne. Tack

Begrundan av tårtor I bakgrunden den fullmatade jubilaren.

Även Lincolnen fick ta emot konfetti.


 

Pär var här

Nu blåser det ordentligt. Det gäller att hålla i hatten. Att hålla i skorstenen hälpte inte på redaktionshuset. Se bild. Mer bilder kommer på vädret. Fotografen är ute på reportageuppdrag.

Skorsten, växthus eller flaggstång vad spelar det för roll om man överlever. Vi har det bra. Nu gäller det att laga och laga. Grannar kommer och erbjuder hjälp. En del andra är oroliga

Sjön suger. Men badplasten är under vatten med en typ av vägmätare.

Skorsten nerblåsten som tog den.

Växthusen lever. De vandrar omkring i blåsten

Flamma stålt eller var det svaja stolt?. Här det i alla fall slutsvajat!

Brevlådeflytt utan att breven följer med?

Vissa människor i vår by tar saken i egna händer när det händer. Det var lovat att brevlådorna skulle flyttas när vägarna förändrades. Men vad Banvärket lovar är inte lag. Inte flyttades lådorna. Postmästaren är irriterad. Addresaterna får i vissa fall åka omvägar. Likaså tidningsbud. Nu har en av addresaterna tagit saken i egna händer. Och då händer det. Han (eller hon) flyttade sin brevlåda själv. Sådant är livet i Banvärkets spår. De skyller säkert på nåon annan! Men vi som blir drabbade skiter i vem som gör det eller det. Det är fortfarande Banvärkets ansvar...

Om breven följer med vi vi inte i skriande stund.

Läs mer om ras

www.banverk.se

 

Lyckad sista tändning av Huset

Tändningen av huset avlöpte som planerat. En del tyckte att den var lyckad. Mer än 100 personer blev bjudna på soppa och korv, öl glögg mm.

Tack alla som hjälpte till för att få till en fin kväll- Tack också till alla som under alla år hjälpt till med lagning och uppsättning av lampor. Tack alla ni som under åren kommit för att titta. Utan er hade det inte varit roligt att anstränga sig.

 

huständningen sker den 16/12 kl 19.00

Det är dags att gå vidare mot nya utmaningar.

Huset blir kvar, hoppas vi, men de sedan 15 år sedvanliga tändningarna upphör. Det började med 2000 lampor till julen 1992. Nyss hemflyttad från USA tyckte en och annan att "han är inte klok". Eller som barnbarnen säger "morfar/farfar är tokig". Jo det stämmer säkert. Det tokiga blev ett krav. Grannarna ville ha lampor. Lampornas antal växte. Så gjorde också de frivilliga och ofrivilliga som hjälpte till med lagning och uppsättning. "Kan du hjälpa mig med att laga lampor? Det är nog sista gången."

"Jag hjälper dig om du lovar att det är sista gången" var svaret från en som vill vara anonym. Låt oss kalla honom altandörsmannen. Han har hjälpt till med alla dessa hopplösa slingor. 100 lampor i varje fördelade på 50/50. Tröttsamt. Andra har också strömmat till. Fint. Barn, barnbarn och grannar. Stegar, häftapparat och vilda ideér. Hitta på något tokigt? Det är inte lätt, Fyrverkeri och soppa, glögg och öl. Frugan har också medverkat. Hela huset fullt av heliumfyllda ballonger och andra spektakel. Någon minns STOR lucia (10 meter hög) som föder en tomte, lucior på hästar, 3 tenorer och en del annat. Nu tryter som sagt krafterna och huset kommer att vara mörkt i framtiden. Taket läggas om efter allt klättrande som spräckt varannan takpanna. Tänk om någon salva hade gått fel. Då hade kanske Banverket bekostat en omläggning. Eller Peab? I vilekt fall som helst blir det ingen ersättning från Banverket trots att vårt vatten varit dåligt i över ett år!. Lita inte på Banvärket. Besök www.banverk.se istället.

Oj da. Kom ifrån ämnet. Välokommna den 16 december för den sista tändningen. 13000 st

Och tack alla som hjälpt till med lagning, uppsättning och bevistande. Ta med de som uppskattar det. De andra kan vara hemma.


Järnvägsbygget

i Prässebo avslutas. Vägar iordningsställs mm. Tyvärr har vår byggd fått ta mycket stryk. Denna publikation kommer att ändras och bevkaningen av arbetet upphör i samma takt som arbetet upphör. Tack alla läsare som besökt sidorna.

c:a 20000 besök har det varit! Hoppas att ni funnit en del trevligt.


Nu rivs Hålbacka!

Hålbacka är rivet.

Hur gick det sedan?

Har du det bra i relationen med banvärket? Va bra. Ni andra kan besöka nedanstående länk (när den blir tillgänglig)

Snart kommer en ny sida....

Man blir trött på pålitiker. Hur är det med moralen eller?? Kanske det finns fler som smiter, köper svarta tjänster eller knegar lite extra utan att deklarera? Trött på alla? Själv jobbar jag gratis åt Banvärket. Fyller på salt i deras filter. Men nu blir det slut med det. Från och med nu skall allt faktureras.061016

Bodasjön inte så schön.060808

Boda sjön har mer fiskar än ni anar. Fula fiskar som smittar ner våra kära badare så de spyr i ett.

Läs mer ..

Tåget går nu på den nya rälsen.. 060801

En klar ljudförsämring för många. Säkert bättre för andra!

 

Banvärket stör Nygårdsbor!

Banvärket krossar sprängmassor så att Nygårdsborna blir störda. Hänsyn till de som blir störda är ofta obefintlig. Att samhället behöver en järnväg här och där kan ju tyckas vara självklart, men att ta hänsyn och vara förstående till utsatta människor det är banvärket bara i samband med alla dessa möten som hållits hur fint det skall bli mm.

Rekommendation till alla som blir störda på olika sätt är : Skriv ner allt (allt) som inträffar. Datum och tid. Vem som kommer på besök. Begär gärna legitimation. Det kommer att hjälpa er senare!

Läs mer på TTela

Midsommar i Prässebo 2006

Foto : Lisa Karlsson

Dragkamp som Prässeboborna lät gästerna vinna av artigehtsskäl!

Klicka här för att se fler bilder

Klippt från Pnews pappers tidning -97

.....Jag bad Fritz att gå ut i havren. ”Jag gör det om jag får en sup” sa den världsvane gentlemannen. Sagt och gjort, sup och havre.


Fritz Andersson innan havren

”Det var bättre förr. Man kunde hämta tidningen ifred och slippa dessa paparatzi fotografer. Jag minns en som hade ena sådanderinga låda med en glasbit frampå. Han tog fina kort han. Det var mycket bättre förr. Fisken var större och folk bjöd på kaffe på Caisas tid. Jag minns att Caisa hade kaffet klart klockan sju på morren.”

Fritz Andersson i havren

Vad storbonn Anders säger om sitt förstörda havrefält får vi bara gissa. ”Han e så snäll han” sa Fritz. ”Å gnäller han så får han inte ha får. Hos mig alltså”.


Slut på citat från Pnews -97

Nu är vägen Lödöse - Prässebo lagad.

Nu inväntar vi bara att lagningarna sätter sig och sedan kommer väl vägvärket med en avslutande asfaltering så även vi ute i busken kan slippa att hoppa upp och ner?

8 milj.

Vägverket satsar 8 miljoner på festen då Götatunneln i Göteborg invigs. Vad kunde dessa pengar betyda för vår väg från Prässebo till Lödöse?

Så länge det finns en skylt av denna typ kvar utefter våra vägar, skall vägverket inte festa!

Mc olycka 060531

Mc gruppen avbildad vid Nygård, strax före olyckan

En fin tur med 27 motorcycklar slutade tyvärr i en olycka. De 2 sist i karavanen kom för nära varandra på den gropiga vägen (snällt uttryckt).

Två ambulanser och en räddningshelikopter. Olyckan hände strax söder om Prässebo i bodabacken på onsdags kvällen.

Den skadade kvinnan fördes med ambulans till sjukhus med ett skadat ben. De framförvarande 25 motorcycklarna färdades vidare utan att upptäcka vad som hänt.

Gökotta kl 07:00

Dammen med damen.

En dam, med en damm i närheten, tyckte att det var för varmt eller något sådant häromdagen i närheten av Nygård. Dammen eller damen var full av champagne. En väldig uppståndelse skedde. Grannar med flera strömmade till. Till slut strömmade polis, ambulans och brankår till. Barndkåren ville länspumpa damen (eller dammen?). Det gick inte för sig. Helikopter kom också för säkerhets skull. Nu slutade i alla fall denna historia lyckligt. Uppståndelsen fick ett slut med uppståndelse från dammen. Damen alltså, gick upp. (källa : En annan dam eller herre än de inblandade)

Har ni lagt märke till vägen?

Vägen skall flyttas till norrland. Eftersom vägen är ett enda lapptäcke bör den återbördas till lappland, eller hur?

Vägverket borde skämmas.

Nu har rallarna kommit...

I nästa vecka...

Huset är nu flyttat

Huset i Alvhem skall flyttas. Kanske kommer det fler bilder.

Stort mjölkbord..

Gissa var det står. Först 132 rätt öppnade svaren för själv åka dit.

Inbrott i Ale-Skövde församlingshem. 060411

Någon har roat sig med bryta sig in i församlingshemmet i Nygård. Inbrotten ökar i våra byar. Skärp kontrollen för inte litar väl ni vad pålitikerna säger? Bodström lovar obegränsat med resurser!

En Rejäl dikeskörning på Nygårdsvägen vid Vallby. 060410 11:00

En trailer lastad med cement block avsedda för en ställveks byggnad körde i diket vid Vallby. Bärgningen var tidsödande och blockerade all trafik i 4 timmar.

Klicka på bilden för att se några fler bilder..

 

 

Han som pekar är ful för det är fult at peka. Men han kanske inte ljuger. Vem vet?

Så var det dags igen. Lögnare.

Drömmande Laila

Kan det vara så att själve chefen ljuger?

Det är alltid andra det är fel på. Nu var det Laila F som inte kan göra sitt jobb för att journalisterna ställer fel frågor. Hur vore det att tala sanning från början. Lars D, Laila F, Göran P? ja listan kan nog förlängas till hela denna sida, som fortfaande är öppen trots att kritik mot den sittande regeringen här bedrivs.

Vilken skojig regering vi har där alla utomstående har fel. Undrar om inte själve Peron visste eller kanske rent av beordrade UD att göra det som ingen visste att dom gjorde?


Huset har sjunkt lite till. Snart kommer järnvägen. Klicka på bilden så vet du vad du har att vänta dig, lilla hus!

 

Av säkerhestskäl kan vi inte få veta om Lars Danielsson var på jobbet! Vi som inte tror på honom antar att han ljuger.

KU

Ljuga går bra om sitter högt upp. Om nu avlyssningen varit igång så kanske vi fått höra sanningen, eller vad säger du Peron.

Sprängolycka i Nygård. 060201 15:00

En villa i Nygård fick skador från en sprängning. Mer information kommer. Nu kommer mer information. En sten kom farande genom luften och studsade på en stubbe därefter in genom fönstret. Där ställde den till med en hel del skador. Stenen alltså. Stubben består nästa attack. Polisen har utfört en besiktining av skadeplatsen.

Mer info senare!

Hur ser Banvärket på det inträffade?

Frågan har ställts till Bo Larson. Svaret kommer att publiceras här. Tills vidare får ni hålla er till tåls med en länk till nämnda värk: Banvärk

Bo Larsson svarar :

Hej
En allvarlig incident som är anmäld till polisen och Arbetsmiljöverket.
Utredningarna får visa om någon har brustit i sitt ansvar.

MVH
Bo L


Fiskelycka

En stor fiskelycka ringdes in på redaktionstelefånen. Hur stor lyckan var, var det tydligen för sent för att besklåda. Redaktionen ryckte ut så fort som den samma fått kännedom om detsamma. Inte en fiskare eller än mindre någon stor fisk fanns på isen. Klockan var tydligen för mycket. Så tills vidare får vi nöja oss med en arkivbild. Bilden är äkta men fångsten lär inte stämma helt överens. Den påstods väga 12 kg och vara en gädda. På bilden visas till höger en fisk. Den andra fisken är Mats, som var trevlig. Trevlig i den bemärkelsen att han bemödade sig att ringa till den för tillfället stängda redaktionen. Det finns ju fler uppdrag för en tidning än att springa omkring på en hal is och plåta en det ena en det andra! Tack för bidraget.

Jubilar.

En jubilar har passat på att fylla år. Jämna. Vi vill inte här låta personen schavottera med ålder eller namn men hon fyller 18263 dagar. Hennes man heter Dennis. Grattis önskar Pnews mm. Bild kommer snart att publiceras här. Eventuellt när eller nid. Tyvärr, det blir ingen bild å jubilaren ej så önskar.

Åsa

Enligt en inte fullt så heltäckande tidning som denna, GP, har Åsa kört fast. Åsa har varit fast i 4 månader, men först nu kommer det till allmän kännedom. Vem är nu Åsa? Jo en ny, modell strörre borrmaskin som av banverket eller dess entrepenör används i, just det ni gissade rätt, Hallandsås. Känns det igen. Det är inte bara Åsa som kört fast! "Varför skall vi inte kunna borra en tunnel när vi kan flyga till månen" sa en gång en minister.

Prässebo News som numera har relativt täta kontakter med Banvärket´s eller dess representanter/farbröder lovar att bevaka Åsa´s framfart om det nu blir någon sådan..

OBS Familjenytt igen 06010x

Passa på att titta på husbilderna nedan. Den stackars stjärnan har rasat i vindarna som härjade igår, 060111. Senast det hände var för ett år sedan i stormen Gudrun. Shyrman den stormen?

Huset tändes den 10 december kl 19.15.

Stjärnan går upp 1 (modem vänlig)

Stjärnan går upp 2 (10 mb)

Vilken jävla smäll!

Ytterligar ett hus har lampor inför julen. Det var regnigt och blåsigt, men ändå kom det mycket folk till årets tändning.

En drive in bio fanns för första gången i Prässebo's historia. Primiär för året var att stjärnan vandrade upp i granen av sig själv. Det var nog något elektriskt! En del av fyrverkeriet hade tyvärr blivit utslaget på grund av det myckna regnandet. Efterfesten hade 36 ätande enligt redaktörsfrun.

Tack alla ni som trotsade vädret och kom. En huständning blir mycket roligare med Er.

Tack vare en heroisk instats från barn, grannar och inte minst barnbarn har huset blivit väl förberett inför tändningen

Tack för all hjälp!

klicka här för en förstudie av tändningen (ej för modem!)


Varför är inte svenskan grundlagsskyddad när 5 andra spåk är skyddade i sverige?

Fråga Freijvald.


Reklam för skit: Köp Persons chokladmunkar

Det är Göran Persson som har det övergripande ansvaret för bristerna. Flera ministrarr kritiseras också i rapporten, framför allt utrikesminister Laila Freivalds, säger kommissionens ordförande Johan Hirschfeldt.

Härligt med en regering som inte inser sin begränsning. Hur gick det med spriten i UE? Laila är en riktig klippa. ......

Vad glor ni på? Min bak? Anitra älskar den.

 

Avgå Person! Gråt ut hos Anitra. Beställ sprit på www.alkoholcenter.com

Läs huvudrapport här (pdf 4,8mb)

Läs expertrapport här (pdf 5,2mb)


Följ Paulina´s blogg

Nu märks det att det närmar sig jul. I husen lyser advenstljusstakarna. Första advent. Lite snö fick vi idag. Snart är det dags för vallning. Och snöskottning. Lusse firas. Barne sjunger på Sommarro. JUlafton, nyår och påsk. Sedan är det dags att få båten i sjön och sommar, sommar sommar.

Se upp med halkan!

051128/ Förvänta er inte att vägverket tycker extra synd om oss, de skiter ändå att halkbekämpa mellan Prässebo - Nygård. Den nya viadukten kanske fortfarande stoppar tung trafik såsom sandbilar? Bilenpå bilden i diket är suddig för att det inte skall gå att se regnummer!

Läsar bidrag!

Det har kommit in en del redaktionellt bidrag till PNews. Det uppskattas verkligen.

"Det var länge sedan du uppdaterade tidningen!". "Det var länge sedan du updaterade tidningen!". "Det var länge sen du uppdaterade tidningen!".

Ja som ni ser är det bara små differanser i stafningen, men dock läsarbidrag. Redaktionen tackar och bugar.

 

 

 

Nya bron smyginvigd.

Prässebo News chefredaktör med hustru invigde den nya vägbron över järnvägen. Den enda bro över järnväg i Lilla Edet som byggts på över 60 år. Den gamla rivs nu endera dan.

Bron var jämn och fin att åka på tyckte sekreteraren. Till skillnad av den gamla bron kan vi mötas med andra fordon. Kanske vägverket kan snöröja även i Prässebo i fortsättningen, nu när vägbron inte sätter gränser för tunga fordon.


Följ processen här..

På ett sakligt och okristet sätt skall all nödvändig och onödvändig information finnas tillgänglig för alla och envar som är intresserad. Den som inte är intresserad skall sluta läsa nu.Järnvägstrafiken Oslo Stockholm läggs ner efter 133 år!

I Upphärgad kan kommunen tänka sig att flytta banan. Det var ju just banans läge där som delvis bestämde sträckningen i vår kommun! Är vi överkörda igen?

Information och kritik mm. Har du något att säga kan du få det sagt här.


Du Peron, varför är inte jag med listan över nyckelpersoner för det där du vet med fåglarna eller vad det nu va för något, undrade Laila Freivalds.


S T O R M

Klicka på bilden för att läsa den stormiga storien.


SKrATT

Elbolagen tar ut oskäliga vinster. Vem äger dessa? Staten äger iallafall det största. Men den som tjänar mest är staten. Skatt på Skatt. Moms på skatt. El kan spaltas upp enligt nedanstående. 33 % i elavgift och 66% i skatt. Vem är det som profiterar? Om Mona "bla.bla.bla" Sahlin tänkte till så kunde hon hjälpa till att bygga säkra elnät. Att det dessutom är statens eget bolag som tjänar mest och investerar i kol i Tyskland och på kärnkraft i Finland gör ju inte saken bättre. En artikel under serien "Känn dig lurad Svensson". Fler kommer.


Jaha...

Enligt TT har regeringen beslutat att stoppa pengarna (400 milj) som kommunerna skulle få till bredbandsutbyggnad. Vi som trodde att det äntligen skulle bli bredband, men kära Svensson, känn dig blåst. (igen) . Har du del 3 av GP den 7/1så kan du läsa utförligare på sidan 46. Där pratas det om avtalsbrott. Det är allt en fin regering, föredömliga representanter. Men de missar i alla fall inte teaterbesök. Så någon ordning är det ju i alla fall.

Pengarna flög sin väg liksom fågeln på bilden.

Enligt artikel i TTELA den 30-1-2005 kommer ändå proektet i Lilla Edet att genomföras


Katastrof och politiska beslut.

Vi har inte upplevt men ändå känt vågorna från en av de största vågorna som drabbat Asien.

I vår del av världen har vi alla blivit påverkade. Antingen genom att någon känner blivit drabbad eller så känner vi någon som har vänner som är drabbad.

Det finns inget enkelt svar vad man kan göra.

Tänka eller bry sig. Vad hjälper det. Kanske lite granna. Men de som har blivit drabbade av denna katastrof vill förmodligen bara en sak.

Att det aldrig hänt.

Att deras närmsta aldrig försvunnit eller blivit skadade.

Att skänka pengar eller på annat sätt hjälpa till hjälper säkert lite grann.

Men hur förklarar man för dessa barn som mist sina föräldrar och sedan sätts på flyget hem till Sverige, vad som hänt eller hur tröstar man dem?

Denna katastrof kan vi inte skylla på växthuseffekter eller dylikt. Inte heller kan vi skylla på något politiskt system. Men att hjälpa till i Asien det kan vi påverka både privat och politiskt.

Skänk gärna en summa till Röda Korset eller någon annan hjälporganisation.

Men på denna obstinata web tidining finns ett mer radikalt förslag. Flytta Botnia projektet till Asien. Ja ni läste rätt.

Hela Bottnia projektet är politiskt och har inte med kommunikation att göra.

Först om så sker kan man lita på att pålitiker menar allvar.

Så ännu en gång.

Stoppa det som pågår när det gäller Bottnia banans projektet och flytta pengar och resurser till Asien.

Om så sker kan man tala om politisk kraft....


Kran rivning i Lödöse

På varvet i Lödöse rivs dem gamla kranen med hjälp av rondellslip/svets bränning. Ett färgsprakande spektakel.


Huständning.

Tändningen skedde den 18 december kl 19.08

En trevlig stillsam tändning skedde den 18 dec kl 19.08. Den församlade skaran på c:a 50 st fick i år inte se fyrverkeri eller annat spektakel.


Banverksfoket äter i resturangvagnen. Hoppas att de gick ut i Prässebo och beskådade eländet. Men kanske hade de inte stövlar på sig?


Prova dessa adresser. Vilken väljer du?

http://www.alkoholcenter.com

http://www.systembolaget.se


 

Det börjar likna högre bandbredd även för oss i Prässebo.

Det är inte bara banans bredd som ökas utan nu finns det en möjlighet att vi får ökad bredd på vår it kommunikation.


Andra Första Spadtaget!

Vissas folkvalda från kommunen och några av oss alla avlönade tjänstemän från banvärket tar/tog det andra första spadtaget avseende påbörjandet av dubbelspårutbyggnaden i vår kommun. Det första är redan taget(se nedan). De folkvalda har visat samma enorma intresse som vanligt för oss som bor och blir drabbade. Med andra ord INGET. Men när banvärket bjuder upp, då är de på plats. Vem är det egentligen ni skall tjäna? Skäms på er Madelene och Bjarne mfl.

En som vill förklara Prässebo politikerfritt.


Första spadtaget...

Äntligen. Förtsta spadtaget taget. Vid en ceremoni där alla intresserade var samlade togs det första spadtaget som sig bör av en av Prässebo´s yngsta medborgare. Dahpne Kalsson-Randén ses på bilden ta det första spadtaget för det som skall bli den nya generationens färdmedel. Ja, den sista meningen är inte Daphne´s egen. Snarare hämtat ur Banverkets reklam. Kanske vissa i vår kommun´s ledning säger samma sak. Historien får utvisa vad som är sant. 60 år är avskrivningen!

Barnet och banans första spadtag. De andra´s huvuden är avsiktligt avklipta! De överlevde dock. Daphne, 1 år, heter spadskötaren.

Följ spadtaget här..


Familjenytt

Falck eller duvhök attackerade redaktion

En förrymd falck attackerade redaktionen genom att flyga in genom en öppen dörr. PNews forograf var nartuligtvis där.


 

Först Beckfläsk, förlåt Beckham heter han visst och sedan Zatan Ibrahimvisset.

Det straffade sig ordentligt för England och Sverige.

Vad beror det på att europas bäta fotbollsspelare inte kan slå in en straff?. Kanske har de för dålig lön? Var det dåligt gräs? Inför lön efter prestation Inga straffar i mål, ingen lön.


Finns det fler luckor för operation?

Person fann en lucka i operations kön. "För smärtor finnsdet ingen kö" sa en ansvarig på sjukhuset.

Anitra sitter i sjukhusets styrelse!! Kan det hjälpt till att finna luckan??

En närstående till redaktören har väntat i ett år för att komma till ortoped. Sedan blir det 1-2 års väntan på ev. operation!

Minns ni kommunisternas kvinnliga ledare som hade svårt med spriten? Hon kom in för vård ett par dagar efter supen.

/Vi som köar i den socialistiska sjukvårdskön.


Det har inte hänt så mycket...

med vägen förutom att vägverket (eller ngn entrepenör) har grävt upp gammalt skräp och fyllt på med nytt skräp. Nya hinder har sats upp för som varnar för andra hinder. Håller samhållet på att rustas ner i samma takt som vår väg?

040604 : Nu har det faktiskt hänt. Asfalt på plats!! Tack för det. Räcket i Boda är också lagat.


SjöNöd

Sjöhuset slet sig i stormen. Givetvis fanns det rådiga sjöräddningssällskapet på plats och bogserade in huset på lungnare vatten.


Tveksamma länder manas lämna EU

Skriv under - eller lämna EU! Frankrike och Tyskland sätter press på de länder som har svårt att förankra förslaget om en ny EU-grundlag bland sina befolkningar. Det är i första hand Storbritannien, vars regering lovat att hålla en folkomröstning om grundlagen, man vill komma åt - men bara på ett informellt sätt och genom ryktesspridning.

Ovanstående är ett citat fårn GP 040514

Va bra. Nu kan vi genom att rösta nej den 13/6 bli uteslutna ur EU

Hurra Hurra


Red. bror 60


EU

Eu har vid sin konferans på Irland tillsammans med Ryssland och USA enats om att: ...om det inte sluts ett fredsavtal i mellanöstern så blir det svårt att få fred där!..

Ni som läser detta betalar dessa "klyftiga" pålitiker en alltför stor lön för deras prestation. Är det dags att dra sig ur?


OBS.

Du som läser denna sida och saknar en massa skräp tryck på "gammalt skräp" knapp till vänster eller denna länk : Gammalt skräp Hjälp gärna till med uppslag för förnya det andra läser...


"Vad man än skall göra så är det besvärligt"

Lilla Edets kommun placerade sig sist bland landets 290 kommuner enligt Dagens Industri.

"Vad man än skall göra är det besvärligt" sammanfattade en frusterad företagare. Citat ur Dagens Industri 040503

Har ni som bor i sträckningen av dubbelspåret något att tillägga? Har kommunen stått på invånarnas sida över huvud taget. Det är dags att flytta till Trollhättan (som ligger på plats 101, Ale på 116).

Maila gärna till kommunledningaen och fråga vad de tänker göra.

Får ni svar var vänlig vidare befordra till PNews där de publiceras.

 

 

 

En (gammal) norsk historia

/>You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Sommarsolståndet är den tidpunkt då solen antar sin största deklination, det vill säga då den står som högst på himlen på norra halvklotet. Solen står då i zenit över Kräftans vändkrets. Vid sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt, som infaller runt 21 juni på norra halvklotet. Den exakta dagen kan variera något år från år alltefter hur året ligger till i den fyraåriga skottårsperioden och ortens longitud.

 

Datum och tid (UTC) för
Solstånden
år Sommar
Juni
Vinter
December
dag tid dag tid
2007 21 18:06 22 06:08
2008 20 23:59 21 12:04
2009 21 05:45 21 17:47
2010 21 11:28 21 23:38
2011 21 17:16 22 05:30
2012 20 23:09 21 11:11
2013 21 05:04 21 17:11
2014 21 10:51 21 23:03
2015 21 16:38 22 04:48

 

 

 

Spindel fångad i sin egen WEB

Spam calc

Rivningen av Mobergers

ägde rum den 17 dec 2007. Följ rivningen här

Fläsket brinner

Märk om allt från början. Bäst före kan märkas med bäst efter. Då slipper kött och fläsk märkas om, om datumet gått ut!

Nyårs Hälsning (wmv)

Nyårs Hälsning (avi)

Nyårshälsning 2 (ett alternativ till nyårsraketer)

 

Pub afton'

En mycket fin tillställning på Sommarro där alla var glada. Nedan ses treAndes svänga sina lurviga. En artist som var toppen.

Är det fortfarande aktuellt?

Prässebo Vision 2020

Blockad mot blockader!

Huset som åldras

050823

060307

070207

Här bor tomten?

Underfartsfiasko

Vid Simontorp har Banvärket byggt en omvänd akvedukt. Vad duktiga dom är. Denna underfart har kritiserats flera gånger för att den inte kan håla undan vattnet. Nu har det givetvis regnat mer än normalt, men det är ju en ny konstruktion! Den 11 december var det c:a 60 cm vatten. Simontorpsborna kunde varken komma hem eller åka ut.

Vår man i rymden

Länk till ESA

Christer Fuglesang´s uppskjutning uppskuten, men nu är han uppskjuten.

Redaktören med familj bodde mitt i smeten 1986- 1991

Vi bodde i Clear Lake Houston där Lyndon B. Johnsson Space Center ligger. Våra barn hade astronauter´s barn som klasskamrater. När vi anlände den 3 feb 1986 hade just Challanger kraschat (86-01-31). En av de förolyckade´s dotter var blev vår dotters klasskamrat. Vi landade i en sorgsen tid. Flaggor på halv stång. Oavsett blev det en fantastisk tid. Detta kan vi prata om i all oändlighet om ni bara orkar lyssna. Fantastiskt. Att vi också var inblandade med hightech gjorde inte saken värre.

Falcon F16 Fighter

Redaktören hade den priviligerade uppgiften att vara med i teamet som skapade simulatorn för detta flygplan. Ingen krigsfanatist men väl en teknik freek. En simulator kostar c:a 30 miljoner ( dollar alltså)

Peab stänger sitt kontor i Hålbacka! 061122

Peab´s kontorsbaracker försvann i morse i soluppgången. Billy and his boys skall nu ha sitt säte i fd Bergströms hus vid viadukten.

bild kommer.

Riskväg 45 blir E45

Fredagen den 24 november invigs Europas längsta väg, E 45, som får ny sträckning från Gela på Sicilien till Karesuando i norra Sverige. Infrastrukturminister Åsa Torstensson inviger vägen i Göteborg tillsammans med Vägverkets generaldirektör Ingemar Skogö och José Chapel Ferrer, director Transport division, UNECE. Undrar om vägen blir bättre med denna ändring?
Mer info

 

Genombrott vid Hålbacka!

BE är OK för Redaktören!

Det lider mot sitt slut med sprängingarna.

Vedförening

En spökhistoria

Nu är Bosse utrikesminister!

Vice statsminister Bosse Ringholm och Ulrica Messing fick veta om sunamin på annandags morgon!. Nu är idrottsskojaren utrikesminister. Tillförordnad alltså. "Varför valde du Göran just Bosse?". "Jo han hade inget annat för sig".

Av säkerhestskäl kan vi inte få veta om Lars Danielsson var på jobbet! Vi som inte tror på honom antar att han ljuger.

När det gäller sunamin så var det flera person(er) som visste om den tidigt. Men Person han visste inget. För Lars D. sa ju inget!

Vilken skojig regering vi har där alla utomstående har fel.

Nu skojas det på annat håll också. Ta till exempel OS. Att os inte användas som man vill fick en OS(T) affär veta. En Pizza bagare också. Akta er för att stava fel så att de två bokstäverna O och S kommer ihop. Os(ar) det i os(kommitén). Os(car) den andre vänder sig i graven! Vi andra som inte bryr os(s) skiter i hur os(ar) om det. Att Björn (R)os(engren) är ordförande skiter vi i också.


En spökhistoria II

En äkta spökhistoria har inträffat i vår värld. Den lille gossen blev lämnad utan tillsyn av sin mor. Här nämns inga namn just nu, men modern är känd för att köra en Renault cv2på sommaren. Hennes utlämnade gosse blev så ledsen av att modern inte hade riktig uppsikt på honom att han "råkade" tappa sitt spöke bland chokoladen. Ett riktigt chokoladspöke. Spöket klättrade om kring bland askarna. Modern började efter lång tid misstänka att allt inte stog rätt till med den lille sonen. Han befanns sittande i ett hörne av den enorma butiken vid Ale Torg. Mat affären alltså. Denna enorma yta där vem som helst kan komma bort. Den lille pojken satt med en palsternacka i handen. En sådan protest. I avsaknad av uppsyn hade han låtit spöket gömma sig i butiken och ersatt honom med en palsternacka utan att den normalt beskyddande modern märkt något ting. All personal tillkallades som var tillgänglig, men inte fann de något spöke. Alla spökhistorier bruka få sin alldeles egen förklaring. Spöket återfanns och via telefonsamtalsutväxling kunde det stackars spöklika "spöket" återförenas med, sin ägare Erik trode ni, men så blev det inte. Nej den stackars gossen Erik fick gråta sig till söms utan sitt spöke. Ingen mat ville han ha heller. Vem vill äta när man mist sitt spöke?

Nedan visas spöbilder.

Spöket i chokoladen resp. en glad upphittare i butiken.

Nedan lyckliga föräldrar efter att Erik äntligen gråtit sig till söms.

Alex, redaktionens alldeles egna katt med sin vän, musen Musse. Fotat en tidig morgon 060116. Årets bild? I alla fall den första i år med mus+katt på samma bild. OBS ingen fejk. Inga trix. Bara ett lykligt tilfälle. För fotografen alltså. Den stackars musen blev olycklig och mat. Kattmat.

Trängselskatt eller snö i hjärnan?

3. Den sammanlagda skatten per kalenderdygn och bil skall högst uppgå till 60 kronor. 4. Skattskyldigheten enligt 9 § inträder inte om en bil vid passage till eller från Lidingö kommun passerar två skilda betalstationer, varav den ena skall utgöras av någon av betalstationerna vid Ropsten, och tiden mellan passagerna inte överstiger 30 minuter. Lag (2005:547).

Uppmaning till lagbrott? Man skall ju köra så fort som möjligt för att inte överskrida 30 min.

Hur fan skall icke stockholmare klara detta? Jo det är enkelt. Använd en utlandsregistrerad bil så slipper ni skatt.

Vänta bara tills stockholmarna kommer till Prässebo. Vid backen upp bakom Herbets rivna lada skall extra avgift utgå om samma bil fast med en annan förare mötte en bil inne på Apelås gårdsplan. Dock skall ej avgift utgå om den mötande bilen blifvit nerstänkt av en gödselspridare. Såvida det inte var av svinskit, dock utan urin. Person´s urin vill säga. Skit in, skit ute.

Nu börjar det hotas med trivelseskatt också.

Om miljöpålitiker

Happy New Year

Nytt år. Javisst. Vissa firade med champagne och raqeter, andra att i snön göra änglar.. Vi som var där var på Klinten. En mycket fin fest. Vi hade roligt men kommer inte ihåg. Foton nedan tagna av Anders & Anders. Hela byn är översvämmad med Andersar!. En jobbar med kossor och sånt. En annan håller på med sånt som måste skrapas var morgon på vintern. Någon ytterligare är redaktör eller var det nu kan vara. En annan Anders sysslar med fastigheter. Någon är socialarbetare. Ja listan kan säkert fyllas på ytterligare, men va fan. Det är bra att om man ropar på Anders så svarar det bakom varje träd och gödselstad. Snälla blifvande förälskade föräldrar, döp edra barn till något annat än Anders. Vilket fall som helst så hade Anders & Anders placerat fyrverkeri på Anders hus och Anders hade skrivit ett program som fick huset att blnka och så småningom skicka raqeter till skyn. Sedan följde mera av raqeter. Men ej att förglömma, Olle läste och ringde in det nya året på sedvanligt manér iklädd hög hatt och skor. 06 säger någon att det skall läsas som noll sex. Andra säger 0hh, Sex! I vilket fall så ha ett riktigt ohhsexigt gott nytt år.


Känn dig blåst Svensson(Peron)

Person´s invandrarvärk. Fira med champange och nu också tårta. Person´s utrikesdpartement. Peron´s Laila Freivald. Gå på teater.Peron´s Danielsson och Davidsson. Ring gärna men inte på annandagen. Peron´s Person är en belastning för dig Svensson. Inte nog att du skall betala hans lön. Du skall också föda 3000 (3 tusen) människor på invandrarvärket. Minst lika många på handlingsförlamade (p.g.a teaterbesök) utrikesdepartementet. Du skall se till att eufolket får 2000 kr i traktamene per dag fast du själv "bara" har rätt att uppbära 450 kronor i Bryssel om du råkar jobba där på ett "vanligt" jobb. Det är nog dags att stoppa Person. Hans fru driver ett kommunistiskt företag. Systembolaget. Inte fan handlar euparlamentarikerna där. Nej de köper skattefritt i Belgien. Den som vill ha systembolaget är välkommen att handla på konsum och dör. Vi andra vill köpa vårt vin och våran sprit på kapitalistska ICA. Låt oss låta socialisterna dingla under skatter." Upp till kamp emot kvalen...." sjunger de så gärna när de står i sin sosse kö på systemet. Hur kommer det sig att en chef för en av fonderna heter Odnoff i efternamn? Eller att de egna tillsätter folk både här och där. Att vissa går på porrklubb på fuckets bekosnad hör väl till? Vill du ha mer av detta eller kan du tänka dig att ändra. Finns det något alternativ? Finns det någon bra socialist? Ja Hans Hagnell reste sig en gång i tiden. Efter han rest sig utnämndes han till landshövding i Gävleborgs län. Han satt kvar i riksdagen med motiveringen att det "går tåg mellan Gävle och Stockholm". Det måste finnas fler exempel på bra människor men partipiskan förhindrar dem förmodligen att träda fram. I dagens tv framträdde en Göransson i anledning av att fastigetsägarna vunnit en tvist om paraboler. Denne Göransson hävdade att alla har rätt att se det de vill på tv.?????? Det var samma människor (sossarna) som i början på 80 talet ville förbjuda paraboler i sverige. Ja ni läste rätt. På kommunistiskt manér ville de ha total kontroll över mediat. På ett 1:a maj tal kröp sulan Karlsson (Götaplatsen på 80 talet) ner på golvet och bad om ursäkt. "Det var vi socialdemokrater som ville förfjuda paraboler " sa han.!! Oj Oj Oj vad fantastiskt att göra poäng av sina misstag. Nu sitter Görnasson i tv och säger att alla har rätt att ha parabol. Även om det är fastighetsägarens ansvar när den ramlar ner. Fack Hjo Thoo härr Göransson. Nu har det lagt ner DAB. 400 miljoner bara. Bortkastade pengar. Ryck på axlarna och gå vidare. Om du parkerar fel räcker inte en axelryckning. Sätt dig istället i trängsel koön. OBS gäller ej pålitiker. Fack Hjo igen.

Buulshit, bullshit och mera bullshit serveras av socionomer. Solialinomer fostrade i den socialistika andan.

Hembränningen har miskat i takt med att Ner Puder´s "smuggel" har ökat.

En som inte gillar sossarna.....

Om ni inte gillar det som sägs ovan, stata då en egen PräseBo News.

Ner Puder ger sig inte!Nu skall alla bilar som hämtar sprit mer en en gång genomsökas av tullen. Det kan ju vara smuggel. Kan han möjligtvis tänka sig att folk handlar där det är billigt? Och dessutom slipper man stå i sytemkö.

Signaturen "Lägg ner kommunismen" har bidragit med denna insändare.

Radio Göteborg.Radio Göteborg har en tävling i december som assosierar till dagens datum. Som vinst utlovas ett besök på /i radiohuset. Är inte det att betrakta som en förlust?

Lusse på Sommarro

Ett fullsatt Sommarro fick uppleva ett väldigt fint lusiatåg. Lucian omgiven av välskjungade tomtar och tärnor. Det dracks kaffe och köptes lotter på utlottade skinkor mm. Tack för ett fint arangemang.

Det blir bättre!

På morgonen den 23 aug 2005 var bommarna nere i Nyård p.g.a att ett för långt tåg blokerade. Bilkön växte. Detta fenomen upphör tackochlov om ett år. Så vissa saker blir faktiskt bättre med dubbelspårsutbyggnaden.

 


Lissabon nästa

Denna man kunde beskådas på R45 den 8 aug. Han kom från Moskva och skulle till Lissabon. En intervju var omöjlig då han endast talade ryska.

Bredbandet närmar sig!!

I boda sågs häromdagen en borrmaskin som förberederför bredbandet. Just nu så grävs det en hel del vid Hammarströms

Familjenytt!!

En reseskildring, obs endast för privat bruk


Stöd Bensinskatteupproret 2005

Det ska va husvagn!

Husvagnen blir allt populärare. Nu har populäriteten även spritt sig till vår lilla by. Det är klinta Olle som just skaffat en. Kanske inte det allra senaste på marknaden men nog skall det gå att resa ut i den stora värla.

Vi som inte fick plats i den rullande bostaden får cykla efter med tält på pakethållaren.


GULD!

Guld vittring även i Prässebo. Frölunda's SM guld märktes även i Prässebo. Thomas markerade sin glädje med en Frölunda flagga.

Prässebo Nes var som vanligt på plats när Frölunda vann. (framför tv'n alltså)


Hur mår du G. Perssun? Har du toppat laget? Du menade kanske tappat laget? Vid det här laget mår i alla fall oppositionen bra.

//en som fortfarande är nyfken på pålitik.

Trött på SPAM?

Ett välbesökt årsmöte på Sommaro med underhållare och PEAB's egen Björn. Mer info om mötet kommer när det finns tillgänglig.


Bönder hjälper varandra

När djuren behöver flyttas ställer bönderna upp för varandra. Ett bevis för dett var när Texas Dennis och redaktören movade 37 kritter åt fotograf Anders M.


Huset är ute!

Hsuet som slet sig den 17 maj är nu åter förankrat på redden. Ny skorsten i rostfritt som ger mer värme inomhus är införskaffad och monterad. Bojsten modell tyngre med rejäl kätting och vajer lyftes ut på Olivia med kranbil. Iknuffandet skedde en blåsig kväll av arbetslaget. Det pratas om att införskaffa radio mm för att göra huset mera ombonat.

Bild på bojsten (c:a 500 kg) Foto Helena Hasselgren


VEDKLYVEN I DIKET!!

En av delägarna i vedklyven, vi kan kalla honom XX, hämtade härom kvällen klyven hos Peter i Stubbetorp.

När han i sakta mak lämnar Stubbetorp ser han i backspegeln hur klyven tar ett ordentligt skutt i luften och landar i diket! XX, som inte är så stark, beger sig snabbt till Stockhult för att hämta hjälp att bärga klyven utan att det hinner bli alltför stor uppståndelse.

Jag hade precis ställt mig i duschen efter att ha krupit runt i isoleringen på vinden men inser det pinsamma i situationen och får på mig de kliande kläderna. Väl tillbaka i i Stubbetorp inser vi att det är för sent! Peter har vaknat till liv och undrar hur i all världen klyven har kunnat köra i diket.

Tillika har nu XX gravida sambo kommit till skadeplatsen eftersom hon börjat undra var gubben tagit vägen. Nåväl, bärgningen kan börja och klyven vänds på rätt köl av två starka män och en lite svagare man medan den gravida sambon kom med glada tillrop!!

Insänt av XXX som inte vill vara med på bild då han befann sig i duschen.


Bryggbrand!

En liten flytande brygga brann på söndagen upp i Prässebosjön. Det var bokhandlar emiristruts, numera bryggägare emiritstruts lilla flytande båtbrygga som gick upp i rök.

Bryggägare emiritstruts iklädd badmössa av pyrotekniska skäl. Arkivbild.

Endast handlarns gamla sandal blev kvar. Hur det gick med själve handlarn veti fan!


Valborg i Prässebo

Bybor sjunger in vårenl.

På volborgsmässoafton samlades som vanligt byn med omnejd för att sjunga in våren. En trevlig tillställning som avslutades med kaffe och lotterier. Vann gjorde vissa, dock inte undeertecknad. Tack Prässebo Bygdegårdsförening för en trevlig Valborg.

Per Axel Andersson höll som vanligt talet till våren. Ett ovanligt bra tal i år, som endast kan slås av Lindberg.

ps. Talet, som bla.a. innehöll att denna publikation inte tar upp kritik om EU men hur skall man kunna kritisera en så genomtänkt och billig sammanslutning? ds.


Grav frid?

Estonia kunde inte bärjas på grund av grav frid. Att bärja en DC3:a som liggat 50 år på botten, är det grav frid?

Skicka frågan till Göran P och meddela gärna svaret till Prässebo News.

Till Göran Persson ang grav frid